fbpx
Sonja læser med børnene i 2.A
Sonja-Hansen.jpg
65-årige Sonja Hansen. Foto: Vallensbæk Kommune.
VALLENSBÆK Sonja Hansen er en af de frivillige læsetanter, der læser højt for børn på Vallensbæk Skole. Sonja håber på at give sin glæde ved at læse videre til de børn, hun læser højt for.

65-årige Sonja Hansen møder op på Vallensbæk Skole i spændt forventning. Hun skal ind og læse højt for eleverne i 2.A for første gang. Sonja har nemlig meldt sig som frivillig læsetante i det nystartede pilotprojekt Læsetante og -Onkel, som Ældre Sagen i Vallensbæk, kommunens frivillighedskonsulent og Vallensbæk Skole sammen har søsat.
Her læser seniorer højt for 4-6 skolebørn ad gangen for at styrke børnenes læsesproglige udvikling ved højtlæsning. Samtidig er det et generationsmøde mellem børn og ældre.

Hyggeligt at læse højt
– Der var så dejligt ude på landet, læser Sonja op fra indledningen i et af H.C. Andersens eventyr, mens børnene sidder og lytter. Under højtlæsningen svarer Sonja på spørgsmål om historien og viser billeder fra bogen.
Sonja meldte sig som frivillig, fordi hun blandt andet godt kan lide at læse højt for børn.
– Inden jeg gik på pension, arbejdede jeg som pædagog i 35 år. Her var jeg vant til at læse højt for børn, og derfor savner jeg det lidt, siger Sonja.

Give glæde videre
Men der er også en anden god grund til, at Sonja har meldt sig som frivillig læsetante.
– Jeg vil gerne give glæden ved at læse videre til børnene.
Sonja er nemlig så glad for gode bøger, at der ikke er plads til flere i reolen og kælderen.
– Min mand og jeg har lovet hinanden, at vi ikke køber flere bøger, smiler Sonja, der derfor er blevet en flittig gæst på biblioteket.
Sonja Hansen fortsætter gerne med at være læsetante efter prøveperioden, der kører indtil sommerferien.
Håbet og intentionen er at samarbejdet med læsetanter og -onkler bliver videreført i efteråret på Vallensbæk Skole.

Vil du være læsetante eller læseonkel?
Hvis du gerne vil være læsetante eller -onkel, så kontakt Inge Mauritzen på inge-mauritzen@privat.dk eller telefon 2096 3090. Det er ikke nødvendigt at være medlem af Ældre Sagen.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top