fbpx
Solvang-Spejdere snupper sjetteplads
Sværdkamp-natløb.jpg
Sjak 23 på vej på natløb. Først skal en kode brydes, og drengene få styr på kortet. Fra højre: Kasper Grønbech Andersen, Piet Papageorge og Daniel Frykman Foto: Jesper Toft.
GLOSTRUP Solvang Gruppe hev en flot 6. plads hjem i den benhårde konkurrence Sværdkamp i Bededagsferien

Mens mange danskere brugte bededagsferien på konfirmation, så søgte de to Solvangspejdere Kasper Grønbech Andersen, 19, og Piet Papageorge, 20, udfordringer ved løbet Sværdkamp i Silkeborg, med deres fynske makker Daniel. Selvom de tre drenge har deltaget to år tidligere, kom det alligevel bag på dem, at de formåede at hive en 6.plads hjem til deres gruppe og resten af Glostrup, i alderskonkurrencen <23 år. Ikke fordi de tre herrer er uerfarne, men fordi konkurrencen består af et stærkt felt, og stiller meget brede krav.

– Vi har forbedret os rigtig meget, og vi er stærke til både postløsning og løb, men vi mangler altså lidt håndværkersnilde, som vi sikkert får brug for, griner Piet Papageorge.

Disciplinerne
Og netop den udtalelse, fik Piet Papageorge ret i. Sværdkamp varer ca.30 timer og består af fem discipliner; Dagsløb, Hemmelig opgave, Natløb, Orienteringsløb og Hinderbahnen. I år var temaet ’på glat is’, og teamet havde været kreativ med at finde på poster. Således skulle de to drenge og deres fynske makker lave hjemmelavede vafler, udføre Svanesøen på rulleskøjter, stå rulle-langrend, og når nu de var i Silkeborg skulle de da også male som Asger Jorn – for blot at nævne nogle få.  Efter syv timer og 20+ km i Silkeborgs gader, sad de tre oppe hele natten og bankede en iskiosk sammen af malerpinde, bøjede tag af aluminium samt syede og konstruerede en sammenklappelig parasol ved hjælp af krympeplast til den hemmelige opgave. Alt sammen i størrelsen 1:10. Undervejs blev de selvfølgelig afbrudt af et 2-timers natløb. Med ca. halvanden times søvn, skulle drengene så ud på 2.5 timers orienteringsløb med alternative kort kun med stier og klistret på et is-bæger. Da spejdernes ben var helt gennemsyrede, sluttede det hele af med en forhindringsbane. Derefter stod den på forfriskninger og en ’hotter’.

Hemmelig opgave
Alle fem discipliner giver point efter en relativ kompliceret vægtning, men efter udfordringerne stod det klart, at drengene havde løbet et fantastisk dagsløb, der placerede dem som toer i konkurrencen få point efter det førende sjak.
Desværre performede de ikke så godt i den hemmelige opgave, hvor de håndværksmæssige færdigheder manglede. De andre tre discipliner klarede de fint, og dermed endte drengene og Solvang Gruppe på en samlet 6. plads – den bedste placering for Glostrup i mange år, og en placering de er rigtig stolte af.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top