fbpx
Sæbekasseløb med kranvogn en stor succes
2014-05-25-oak-city-rally-2420.jpg
Mandskabet og designerne bag kranbilen Bumle er Ida, Tor, Tim, Carl Magnus, Morten og Morten. Trofæet for andenpladsen i kategorien Flotteste Bil skal med hjem og hænge på Spejdergården, Ulf Jarls Vej i Brøndby. Foto: Anders Rostgaard Bystrup (DDS).
BRØNDBY Ulf Jarl spejderne fra Brøndby vandt sidste søndag en flot andenplads ved verdens største og længste sæbekassevæddeløb, Oak City Rally i Farum

Det store arrangement har været en tradition for DDS-spejderne i 40 år, siden 1975.
I år deltog 304 sæbekassebiler, der hver havde 4-6 spejdere som kørere og skubbere. Deltagerne er opdelt i seks forskellige aldersklasser, fra seks år og opefter. De konkurrerer både om hurtigste tid og bedst udsmykkede bil.
Ulf Jarl spejderne deltog med tre vogne, hvoraf den ene bil, ”Bumle”, blev nummer to i kategorien ”Flotteste vogn”. Bumles forbillede er naturligvis den lille brune kranbil af samme navn fra tegnefilmen Cars. Ligheden er slående.
Bumle blev kørt og skubbet de 10 kilometer fra Farum Station til Egemosen nord for Ganløse af Ida, 2 x Morten, Tor, Tim og Carl Magnus – alle juniorspejdere i alderen 10-12 år. De gennemførte løbet på lidt over halvanden time.
De to andre sæbekassebiler fra Ulf Jarl var næsten ligeså hurtige: ”Spejdervin” gjorde turen på en time og fyrre minutter, mens ”Dismobilen” var to timer undervejs.
– Ungerne har bygget på bilerne siden starten af april. De har selv fået ideerne til deres biler og lavet tegninger over, hvordan de ville have det. De har siddet med tapetklister til albuerne og lavet papmache i lange baner. Og så har de savet, skruet og malet, fortæller Peter Ring, der er leder i Ulf Jarl.
Ulf Jarl spejderne har efterhånden en tradition for at hive præmier med hjem fra Oak City Rally – og satser på flere og flottere biler til næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top