fbpx
Plan for sundhed ved ulykker på vej
GLOSTRUP Ved ”ekstraordinære handlinger som ulykker, katastrofer, terror og lignende” er Glostrup Kommune på vej med en såkaldt Sundhedsberedskabsplan

Hvis nu Danmark blev ramt af influenza i flere uger, og et større antal borgere, beboere og personale i Glostrup Kommune er ramt af sygdom af pandemi-størrelse – hvad gør man så som kommune?
Ja, det skal en såkaldt Sundhedsberedskabsplan nu sætte i system.
Den har politikerne i Glostrup Kommune nemlig vedtaget ved Kommunalbestyrelsens møde tilbage i marts.
Kort fortalt er formålet med en Sundhedsberedskabsplan at give ledelse og medarbejdere et værktøj til at håndtere forskellige beredskabshændelser. Udarbejdelse af et sundhedsberedskab er en sikring af, at sundhedsvæsenet er i stand til at udvide og omstille sin behandlings- og plejekapacitet og lignende udover det daglige beredskab ved ekstraordinære handlinger som ulykker, katastrofer, terror og lignende.
Sundhedsberedskabsplanen skal altså beskrive, hvordan eventuelle kriser håndteres, når de almindelige ressourcer og rutiner ikke er tilstrækkelige.
Borgmester John Engelhardt er glad for, at denne del af beredskabet nu er kommet på plads.
– Vi har som alle andre kommuner beredskabsplaner, der involverer eksempelvis terror, brand og redning direkte, men det er lige så vigtigt, at vi også er klar til at tage os af eksempelvis svage borgere, der kan komme i klemme, hvis eksempelvis et ældrecenter er brændt ned eller hvis der af en eller anden årsag kommer et meget stort pres på sundhedsvæsnet, siger John Engelhardt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top