fbpx
Patienter lærer arkitekter om wayfinding
GLOSTRUP Mandag 26. maj mødes arkitekter fra byggeriet af et nyt neurorehabiliteringshus på Glostrup Hospital med patientforeninger i Handicaporganisationernes Hus.

Målet med mødet er at inddrage patienter og pårørende i byggeprocessen.
For hvordan starter livet igen efter en hjerneskade eller en ulykke, der har umuliggjort selv de mest basale daglige funktioner? Det spørgsmål er udgangspunktet for Glostrup Hospital, der netop nu arbejder på for første gang i Danmark at bygge et neurorehabiliteringshus specielt indrettet til patienter med hjerneskader og rygmarvsskader. Det nye neurorehabiliteringshus skal fra 2018 rumme fremtidens højt specialiserede rehabilitering af patienter med rygmarvsskader og traumatiske hjerneskader fra hele Østdanmark.
For at hente inspiration fra dem, der kender allermest til livet som patient og har prøvet et rehabiliteringsforløb på egen krop, mødes arkitekter fra byggeriet mandag med en række patientforeninger. Mødet foregår i Handicaporganisationernes Hus, og de deltagende foreninger er: Hjernesagen, Hjerneskadeforeningen, RYK – Rygmarvsskadede i Danmark og paraplyorganisationen Danske Handicaporganisationer.
– Det er i mødet med patienter og pårørende, vi finder ud af, hvordan verden ser ud fra vores patienters synsvinkel. Vi bygger helt konkret med patienten i centrum og arbejder fokuseret på at få alle relevante input med. Handicaporganisationerne rummer uvurderlig viden, vi kan bruge til at løfte og kvalificere det nye neurorehabiliteringshus, siger drifts- og projektchef Morten Christiansson.

Så stort er det nye hus
Det nye neurorehabiliteringshus bliver på ca. 25.000 kvadratmeter og får 125 sengestuer med eget bad og toilet. Huset har et budget på 714 millioner kr. og forventes at kunne tages i brug i 2018.

Neurorehabiliteringshuset er en del af Nyt Hospital Glostrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top