fbpx
Nye Kløverstier i Brøndby Strand
Kløverstier-Brøndby-strand-5.jpg
Der var masser af entusiasme, da Kløverstierne åbnede. Foto: Brian L. Jensen.
BRØNDBY Under den årlige Kulturweekend i Brøndby Strand indviede borgmester Ib Terp fire nye Kløverstier i Brøndby Strand

De nye stier er et vindue til Brøndby Strands særlige steder og historier fortalt gennem beboernes egne ord og billeder. Gennem et samarbejde mellem en lang række institutioner, beboere, skoler m.m. er der blevet lavet 32 små film om Brøndby Strand, hvor unge som voksne fortæller om deres favoritsteder i bydelen.
Borgmester Ib Terp sagde blandt andet i sin åbningstale:
– Kløverstierne er derfor en hyldest til hverdagen, og de steder og oplevelser, der gør os glade. Det er en hyldest til det levede liv i forstaden Brøndby (…).
Så når Jytte fortæller om sin barndom på Gl. Køge Landevej i 1930’erne, Zoja fra Bosnien fortæller om hendes elskede Brøndby Strand, eller Niklas, der er vild med at skate, inviterer de os ind i deres univers, der trods så mange forskelle er gennemsyret af deres kærlighed til ”deres sted” – 2660 Brøndby Strand.
Nicolai Bidstrup fra Friluftsrådet og Michael Hagen Jensen fra Nordea gav også de nye Kløverstier et par ord med på vejen, og efter indvielsen var der bl.a. rundvisning på den grønne rute og tur med stavgængerne på den blå rute. I filmteltet kørte de 32 Kløversti-film, der var flittigt besøgt. Det var både unge som gamle, folk der havde været med til at lave filmene og tilfældigt forbipasserende, der satte sig tilrette i filmstolene. Genkendeligheden var stor, og der blev både grinet, peget og kommenteret med ”Ham kender jeg!”, ”Der bor jeg!” og ”Det er min søster!”.

Se filmene
Filmene kan nu opleves både ude på ruterne, hvis man har en smartphone eller hjemme ved pc’en på filmenes helt egen filmkanal brondby.dk/2660.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top