fbpx
Madkursus for enlige mænd grovhitter
VALLENSBÆK Seniorhuset Korsagergård i Vallensbæk har haft stor succes med madlavningskurser for enlige mænd på 60+. Efter sommerferien bliver der også oprettet et hold for enlige kvinder

– Ja, flere af damerne har følt sig diskrimineret, fordi der indtil videre kun har været madlavningshold for mænd, griner underviseren Peter Lunde.
Han er egentlig ”bare” almindelig bruger af seniorhuset, men meldte sig på et tidspunkt som underviser på madlavningsholdene.
Det startede som et tilbud for mænd, der var blevet enlige, og som måske ikke havde været så vant til at lave mad.
– Vi har kørt tre mandehold og et hold med ægtepar, og nu vil vi så prøve at lave et rent kvindehold, fortæller Peter Lunde.
– Det handler primært om at være sammen om at lave mad – og hygge sig samtidig. Herrerne har gerne villet lave traditionelle retter, for eksempel bøffer og stegt lever. Sådan noget, man sjældent laver alene. Jeg forestiller mig, at pigerne kunne tænke sig nogle lidt lettere retter med kylling og fisk.
Men det må vise sig, for deltagerne er selv med til at bestemme menuen, fortæller den entusiastiske underviser, der håber, at deltagerne efter kurset vil fortsætte med at mødes og hygge sig med at lave mad sammen.

Madglad familie
Underviseren Peter Lunde er selv ud af en madglad familie.
– Min mor var kogekone, min moster var kokkepige, og min søster var smørrebrødsjomfru. Og jeg kan bare godt lide at lave mad – jeg har lavet mad al den tid, jeg var gift og havde børn hjemme, siger Peter, der udover madholdene også har taget initiativ til fisketure i Seniorhusets regi.
– Jeg holder meget af at fiske og af at spise fisk, fortæller han ivrigt og kaster sig ud i en detaljeret forklaring om, hvordan man kan tilberede torskefileter som en slags sushi – rimmet fisk – og bruge det i salater.
– Det smager sindssygt godt, forsikrer han.

Om seniorhuset
Seniorhuset er et tilbud for Vallensbæk-borgere på 60 år og derover. Udover madlavningskurserne tilbydes der it-undervisning, sejlads, håndarbejde, ture, litteratur- og studiekreds, yoga, male-workshops og meget andet.

Læs mere på vallensbaek.dk/korsagergaard eller kom forbi på Vejlegårdsvej 121.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top