fbpx
Lykke på Pilehaveskolen
VALLENSBÆK Pilehaveskolen deltager i Comenius-projektet ”Happiness Across Europe”. Det er et udvekslingsprojekt i samarbejde med fem andre skoler fra Tyskland, Spanien, Ungarn, Bulgarien og Tyrkiet

Projektet går ud på at undersøge, hvorfor der er forskel på, hvor lykkelig man er i forskellige lande. Igennem i alt seks internationale workshops skal en gruppe elever fra 8. klasse på Pilehaveskolen i samarbejde med elever fra de fem andre lande spore sig ind på, hvad det egentlig er, der gør unge mennesker lykkelige, og om der er forskelle landene imellem.
Onsdag mødtes de unge med borgmester Henrik Rasmussen i Pilehaveskolens dramalokale. Her fortalte borgmesteren om sit syn på, hvad lykke er. Han fortalte også, at vores frihed og værdier i den vestlige verden ikke er kommet af sig selv.
I tiden mellem de forskellige workshops kommunikerer eleverne via Skype og en fælles blog om projektet. Arbejdssproget er engelsk.
– Projektet handler om at nedbryde grænser mellem EU´s borgere og skabe følelsen af at være europæer, fortæller Irene Hastrup, skoleleder på Pilehaveskolen.
Indtil videre har deltagerne fra de seks lande mødtes to gange, i Bulgarien og i Tyrkiet, og i sidste uge blev den tredje workshop afholdt her i Danmark.

Bor privat
De unge mennesker er indkvarteret privat hos familier i Vallensbæk. Den private indkvartering er med til at give dem et indtryk af, hvordan den danske kultur er.
– Hver workshop har forskellige undertitler. I Bulgarien arbejdede de unge med at lave logo til projektet, og eleverne lavede en fælles spørgeskemaundersøgelse, som skulle undersøge, hvad der gør unge mennesker i Europa lykkelige. I Tyrkiet arbejdede vi med lykke i litteraturen, og på denne workshop i Danmark arbejder vi med det brede sundhedsbegreb og hvordan mad, sport og fritidsinteresser har indflydelse på vores lykke, forklarer Irene Hastrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top