fbpx
Korsagergård får Orangeri
VALLENSBÆK I Orangeriet skal brugerne dyrke grøntsager, krydderurter, frugt og andet til brug i den daglige tilberedning af blandt andet husets frokosttilbud

Seniorhuset Korsagergård blev brugerstyret i 2009 og har nu mere end 40 aktiviteter, som alle er startet på baggrund af de ældres ideer og interesser. Alle aktiviteter gennemføres af frivillige ældre. Med henblik på at udvikle Seniorhusets muligheder for at iværksætte nye aktiviteter har Seniorhuset ønsket at etablere et orangeri på en del af udendørsarealet. Udgangspunktet for en udvidelse af udendørsfaciliteterne er ønsket om at kunne dyrke grøntsager, krydderurter, frugt og andet til brug i den daglige tilberedning af husets frokosttilbud samt til friluftsaktiviteter, temadage, workshops og events
– Det her er jo en af Dansk Folkepartis hjertesager. Vi har fulgt Seniorhusets forsøg på at skaffe penge til orangeriet igennem nogen tid, sagde Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti ved maj-mødet i Kommunalbestyrelsen, hvor orangeriet blev vedtaget.
Berth er tilfreds med, at finansieringen nu er fundet.
– Orangeriet kan blive etableret til gavn og glæde dels for brugerne af Seniorhuset dels for de øvrige brugere af Korsagergård.

S ærgerlig, men støtter
Men hos Socialdemokraterne var tonen mere trist.
– Denne sag er det, vi Socialdemokraterne kalder en ærgerlig sag. Ærgerlig, fordi vi her har et projekt, som nok er blevet en kende dyrere end først antaget. Men det er et projekt som får Socialdemokraternes fulde støtte, da vi synes, at det er en god ide at lade brugerne dyrke frugt og grønt, sagde Niels Karlsen fra Socialdemokraterne.
– Det har de hele taget skulle have et orangeri. Nu har vi bare fundet ud af finansieringsdelen. Brugerne kan nu være med til at bestemme, hvordan deres hverdag skal være. Formålet med alt, hvad vi gør med de ældre, er forebyggelse. Vi kan se, at der bliver flere ældre. Og jo længere vi kan holde vores borgere raske sammen med andre, jo bedre, og så udligner dette sig økonomisk for os som kommune, siger Henrik Rasmussen, borgmester og konservativ.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top