fbpx
Johan Elmander tilbage til BIF
Elmander.jpg
Her en ganske ung Johan Elmander, der spillede første gang for BIF i 2004. I dag er han 33 år Foto: arkivfoto.
FODBOLD Tirsdag kl. 13:30 blev svenskeren Johan Elmander præsenteret som en væsentlig forstærkning til Brøndby IF. Men hvem er han? Læs mere her

Johan Elmander er født 27. maj 1981 i svenske Alingsås og spiller på det svenske landshold som offensiv midtbane og angriber Han spillede indtil tirsdag kl. 13:30 officielt på klubplan i den engelske klub Norwich City F.C.

Nu er han tilbage hos Brøndby IF, hvor han har været i stald før.

Elmander slog i sin tid igennem i Allsvenskan for klubben Örgryte IS i foråret 2000 og debuterede for Sveriges U21-landshold. Han blev så blev købt af den hollandske storklub Feyenoord, men havde svært ved at spille sig på holdet i og blev derfor lejet ud til Djurgården og NAC Breda. I Djurgården fik Elmander stor succes og vandt SM-guld. I 2004 var Elmander nøglespiller på det svenske U21-landshold, som nåede semifinalen i U21-EM i Tyskland.

I 2004 kom han første gang til Brøndby, fik ny fremgang og blev udtaget til det svenske landshold til VM i fodbold 2006. Han har spillet 63 landskampe og scoret 16 mål pr. 24. maj 2012.

Hans lillebror Peter spiller i Qviding FIF i den tredjebedste svenske række, mens hans storebror Patrik spiller i næstbedste svenske række Superettan hos Jönköping Södra IF.

Johan Elmander får nu to år på kontrakt i Brøndby IF og sagde på pressemødet tirsdag, at han havde en fantastisk tid i Brøndby, og at klubben har en stor plads i hans hjerte.

– Jeg er vældig glad for, at så mange fans er mødt op i dag, kvitterede den venlige svensker med på det åbne møde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top