fbpx
It skal gøre børn og unge så dygtige, som de kan
GLOSTRUP Ny it-strategi skal skabe endnu bedre muligheder for læring, inklusion, relationer og kreativitet i Glostrup Kommunes daginstitutioner og skoler

– I dag er det helt almindeligt, at selv mindre børn bruger iPads, og de fleste unge kan nok slet ikke forestille sig en dag uden deres smartphone. Den udvikling er vi nødt til at se samlet på for at sikre, at it bliver inddraget i børn og unges læring, når det er fornuftigt, siger formand for Børne- og Skoleudvalget Ina-Maria Nielsen.
Børne- og Skoleudvalget i Glostrup Kommune vedtog midt i maj en it-strategi for kommunens børn og unge. It-strategien er første trin i en samlet indsats, der skal gøre dagtilbud og skoler endnu bedre til at udnytte de digitale muligheder, der er for at gøre børn og unge så dygtige, som de kan blive og samtidig klæde dem på til at begå sig i det højteknologiske samfund, de er en del af.
– Vores daginstitutioner og skoler har hidtil anvendt it sammen med børnene på bedst mulige måde, men også på vidt forskellige måder, siger Ina-Maria Nielsen.:
– Med en fælles målsætning og indsats, for hvordan it bruges sammen med Glostrups børn og unge, sikrer vi, at det rigtige udstyr er til stede i vores daginstitutioner og skoler, og at fagpersonalet har kompetencerne til at vide, hvornår det giver mening at hive en tablet frem, og hvornår det ikke giver mening at gøre det, siger Ina-Maria Nielsen.
Strategien gælder de 0-18-årige og skal være med til at understøtte daginstitutioners og skolers brug af it sammen med børnene og de unge.
Pædagoger og lærere skal ikke erstattes af computere, men der skal være et minimumsniveau, for hvad børn og unge møder af it i Glostrups daginstitutioner og skoler, og der skal være en fælles målsætning for, hvad de skal have ud af det.

Se den nye it-strategi 0-18 år på glostrup.dk/børnogunge.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top