fbpx
Idrætsklasser på Brøndbyvester Skole klar til start
BRØNDBY Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole er klar til at gå i luften efter sommerferien. Elever i både 7. og 8. klasse tager hul på det nye koncept

Eleverne i de nye idrætsklasser kommer fra idrætsgrenene fodbold, både drenge og piger, håndbold, bordtennis, svømning og dans.
Det er Brøndby IF’s talentsatsning, Brøndby Masterclass, og Brøndbyvester Skole, der står bag idrætsklasserne, og der har været blandt andet en lang række møder og studieture i det sidste års tid, før det hele faldt på plads.
Brøndby Kommune har undervejs fulgt interesseret med og bakket op om projektet, og planen er, at idrætsklasserne til skoleåret 2015/16 også skal omfatte en 9. klasse.
Fremadrettet vil flere af de involverede klubber, institutter, forbund og andre være en del af det samarbejde.
Idrætsklasserne er et tilbud om at kombinere uddannelse og talentidræt. Tiltaget har til formål at skabe en bedre sammenhæng mellem skole og idræt, således at idrætsklasseelevernes muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud optimeres.

Mange ansøgere
Ansøgningsfeltet var stort, hvilket stillede store krav til elevernes færdigheder både på det skolemæssige og på det idrætsmæssige plan.
– Vi glæder os til at komme i gang med det nye skoleår med idrætselever, der specifikt har ønsket at få sin skolegang på Brøndbyvester Skole med sporten som integreret del af skolehverdagen, siger afdelingsleder på Brøndbyvester Skole, Yvonne Bech.
– Vi har sat et dygtigt lærerteam sammen, som selv har erfaringer fra elitesport og kender til udfordringerne ved skolearbejde og daglig træning. Lærerne glæder sig til samarbejdet mellem elever, skole, klub og forældre.
Der er tilknyttet en koordinator til idrætsklasserne og han hedder Frank Larsen, som skal være bindeled mellem eleven, klubberne og skolen. Desuden skal han være med til at udvikle projektet løbende de næste år, således at projektets fulde potentiale bliver udnyttet.
– Jeg glæder mig helt vildt til, at klasserne starter op i august. Som jeg ser det, har vi et fantastisk setup, som giver plads til udvikling både sportsligt og skolemæssigt. Jeg er meget beæret over at være en del af projektet, siger Frank Larsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top