fbpx
Handlingsplan for
GLOSTRUP På Glostrup Skole, Vestervang, er der fundet PCB i nogle af bygningens fuger. Det bliver der nu taget hånd om i et samarbejde mellem Glostrup Kommune og eksperter fra firmaet Golder Associates

En række screeninger og prøvetagninger havde givet Glostrup kommune en mistanke om PCB forurening på Glostrup Skole, Vestervang. Resultatet fra en serie af indeklimamålinger bekræftede desværre den mistanke, og derfor fremlægger Glostrup Kommune nu en handlingsplan for midlertidige tiltag, der kan nedbringe koncentrationen af PCB her og nu.

Glostrup Kommune har rådført sig med Embedslægen, som har godkendt forløbet. De berørte lokaler kan med de midlertidige foranstaltninger anvendes som hidtil. Golder Associates sørger samtidig for løbende indeklimaprøver, så kommunen følger udviklingen tæt.

– Jeg er glad for, at vi fik iværksat de screeninger og prøvetagninger af vores skoler og daginstitutioner, for nu hvor vi kender til problemet på Vestervang, kan vi få gjort noget ved det – og det gør vi, siger Flemming Ørhem, formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Genoprettende handlinger

Glostrup Ejendomme og Golder Associates vil nu lægge en plan for, hvad der skal foretages af mere varige løsninger på PCB-problemet med udgangspunkt i etablering af balanceret ventilation, bortskæring af fuger, udskiftning af vinduer og naturligvis en afslutning med nye målinger. Det er det, der på fagsproget hedder genoprettende handlinger.

Læs mere på glostrup.dk/pcb

Alt det tekniske

Indeklimaet i afsnit-J på Vestervang indeholder flere steder 1.300ng PCB/M3 luft (12 klasselokaler). Omklædningen indeholder 380ng PCB/M3 luft.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at værdier over 300ng PCB/M3 luft på skoler og daginstitutioner fører til øjeblikkelige midlertidige tiltag og senere genoprettende handlinger.

Værdier over 3.000ng PCB/M3 luft kræver øjeblikkelige genoprettende handlinger.

Resultatet af målingerne på Vestervang gælder for en person, der opholder sig i lokalet 24 timer i døgnet. Det gør børnene heldigvis sjældent. Der er samtidig tale om en årsmiddelværdi, og på grund af det varme vejr er PCB koncentrationen sandsynligvis omkring sit højeste lige nu.

Midlertidige tiltag

– Udluftning i alle frikvarterer. Starter fra 18. juni.

– Grundig hovedrengøring af alle berørte lokaler. Starter i uge 25 og slutter senest ved udgangen af uge 26.

– Montering af alu-tape og pille-sikring på alle fuger i børnehøjde begyndende i uge 25 og afsluttet senest ved udgangen af uge 26.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top