fbpx
Grundloven længe leve
IMG_9238-3.jpg
De cirka 300 deltagere i Socialdemokraterne i Vallensbæks Grundlovsmøde kunne blandt andet høre beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen. Foto: Vagn Hoffmann.
VALLENSBÆK Socialdemokraternes grundlovsarrangement i Vallensbæk var i år atter velbesøgt med mere end 300 deltagere i haven på Højrupgård. Også på Korsagergård var der Grundlovsdag, da Konservative holdt

Til Folkebladet udtalte en glad formand Søren Wiborg:
– Arrangementet er med årerne vokset til Vestegnens største og mest folkelige Grundlovsfest. Ud over de gode taler, så blev der også tid til et smil på læben. Vi udfordrede deltagerne med en latterinstruktør, og de tog udfordringen op og havde et herligt smilehul.
Imod ekstrem religion
Socialdemokraterne havde fire talere på programmet. Brøndbykredsens nye folketingskandidat Mattias Tesfaye holdt en udfordrende tale om ekstremisme og sagde blandt andet:
– Socialdemokratiet har aldrig været et religiøst parti. Men vi har heller aldrig været et anti-religiøst parti. Vi er et solidarisk parti, der altid har forsvaret ethvert menneskes ret til at praktisere sin religion, som vedkommende selv ønsker det. Ligesom vi historisk har blandet os i debatten, hvis yderliggående kristne sekter har forsøgt at indskrænke den kristne befolknings mulighed for selv at bestemme, hvordan de vil praktisere deres religion, er der nu brug for, at vi hæver stemmer, sætter foden ned og insisterer på, at muslimer skal have ret til at praktisere deres religion i fred og ro uden fordømmende prædikanter over skulderen.
Mattias Tesfaye adresserede sin bekymring:
– Den ekstreme islamisme er ikke en trussel mod folkestyret. Slet ikke. Hizb-ut-Tahirs erklæringer om et globalt islamisk diktatur har ingen reel opbakning. Men den daglige patruljering af hvad prædikanterne forstår som den rette islamiske opførsel kan forpeste hverdagen for mange mennesker. For mange medmennesker.
Også beskæftigelsesminister Mette Frederiksen var klar i sin tale:

– Vores samfund er ikke kommet af sig selv. Det er kun blevet muligt i kraft af de beslutninger, vi har truffet. Og sådan vil det også være fremadrettet. For det er de beslutninger, vi træffer i fællesskab, der former vores samfund. Derfor er det ikke ligegyldigt, om vi vælger den ene eller den anden vej. Vores samfundskontrakt bygger på en fælles overenskomst mellem alle danskere. På et værdisæt bestående af, hvad jeg vil tillade mig at kalde ordentlighed, ansvarlighed og social retfærdighed.
Mette Frederiksen uddybede med ordene:
– Retfærdighed er vores vigtigste værdi. Alle har ret til at forfølge lykken med alle sine evner. Men ingen skal bære byrden af uheldige eller urimelige omstændigheder alene. De, der har sværest ved at løbe, og som har mest at bære på, dem efterlader vi ikke.  Værdierne, ordentlighed, ansvarlighed og retfærdighed, er vores arv, men er samtidig vores fundament og kompas for fremtiden.
Heldigvis fik alle talere afleveret deres budskab inden regnen tog over og sluttede en festlig eftermiddag lidt før tid.

Venstre holdt i Brøndby
I Brøndby var der Grundlovsmøde. Her havde Venstre blandt andet inviteret Karen Ellemann, der er folketingsmedlem og tidligere minister. Mødet foregik på Vallensbæks Havns café Søstrene P.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top