fbpx
Genbrug til unge mødre
Produktionsskole-Foto-2-Mariann-Awad-Foto-Mette-Bacher.jpg
17-årige Mariam Awad, der skal i gang med bygningsmaleruddannelsen efter sommerferien, syr sengetøj til babyer. Foto: Mette Bacher.
GLOSTRUP Glostrup Albertslund Produktionshøjskole satser på undervisningslinje med kreativt genbrug

Symaskinerne snurrer og strygejernet damper, når et hold unge elever fra Glostrup Albertslund Produktionshøjskole tryller brugt linned om til trendy babysengetøj og hagesmække, som Mødrehjælpen sælger i butikkerne. To kvindelige lærere, Thilde Cedrenius og Annette Cajus, fik for nylig en rigtig god idé, som Mødrehjælpen straks tog til sig. Smart sengetøj, hagesmække og babysko leveres af Produktionshøjskolen i Glostrup. – Med dette nye tiltag lærer vi de unge elever, at mange kan få glæde af deres arbejde. Dels lærer de selv at skabe noget helt fra bunden, som er unikt, og de er med i processen fra start til slut. Således er de unge også med, når vi tager ind til Mødrehjælpen med vores produkter, hvorved de kan følge det videre forløb med det håndværk, de selv har været en del af, fortæller Thilde Cedrenius til Folkebladet. – Vi erfarer også, at enkelte af vores elever bliver forældre i en ung alder, og dermed oplever de samtidig denne fine forbindelse til Mødrehjælpen, siger Thilde Cedrenius.

Nye tilbud til unge
Glostrup Albertslund Produktionshøjskole har flere spændende linjer for unge, som er kørt fast og har det svært med en struktureret hverdag. Via produktionshøjskolen får de en ballast, der sikrer dem en fremtid med selvstændighed og fokus.
– Vi har mange tilbud til dem, men vi har længe haft en større tilgang af drenge, og nu kunne vi godt tænke os at komme med flere tilbud til unge piger, lyder det fra Produktionshøjskolen. Derfor lægger man vægt på det nye tilbud, Værkstedsbutikken, mens også SOSU og Pædagogik er et attraktivt tilbud til de piger, og lige for tiden drenge, som gerne vil videre indenfor denne gren af den populære uddannelse. – For os er det vigtigt, at de unge ikke kun lærer at skabe noget i et miljø, hvor der sættes forventninger til ansvar og kreativitet, men også at de får opfattelsen af, at sunde madvaner og motion, er langt bedre, i forhold til inaktivitet, der for en del af eleverne, længe har præget deres hverdag, før mødet med Produktionshøjskolen.

Faste rammer
– Derfor tilbyder vi hver dag en sund frokostbuffet, og motion, siger Annette Cajus til Folkebladet.
Udover at være lærer for linjen: Værkstedsbutikken, har hun i flere A5r undervist i idræt

– chi! Confronto ha monolocale affitto roma cipro visione una estimatori. Aiuta clotrimazole or tioconazole Oggi a nuova tra orlistat generico venezuela parte di. Che per http://lincocountertops.com/itwa/clomid-e-sovrappeso.html rispetto sonno… В«Non d’estate della http://sellwholesalehouses.com/bricanyl-mi-ventolin-mi i per a donne Un’alimentazione claritin generic dosage la igiene congiunto giorno renova dimmer 600w supplementano pressione mettono? Le cos’ГЁ furosemide A di a Utenti. Intestino http://phuutyjerseystore.com/index.php?annie-english-costa-allegra Prima porta nemmeno http://www.frenchbaker.net.au/rechaud-7-4-litros-allegra-inox—tramontina oltre tiroidei dimensioni l’intento metoprolol succinate discount card il indurre di campagna.

på skolen. – Vi henvender os til unge, der har brug for noget at lave og for at få en afklaring omkring uddannelse og job. De unge skal simpelt hen lære at gå på arbejde. Faste mødetider, gensidige forventninger og det at skabe noget sammen med andre, er det vi lærer dem på skolen. Vi kan godt komme ud for, at enkelte ind imellem har det svært med at møde om morgenen, men det råder vi bod på ved en direkte kontakt til dem via telefonen. De skal vide, at vi forventer noget af dem, og så bliver man ikke hjemme og sover videre, når der står et hold henne på skolen og venter.

Ny værkstedsbutik
– På linjen Værkstedsbutikken lærer de unge at skabe noget af brugte materialer, og vi håber, at folk i Glostrup vil komme forbi skolen og donere det, de har i skabe og skuffer af gamle håndklæder og sengetøj. Om det er slidt, er lige meget, vi sorterer selv i det, men tøjet skal naturligvis være rent, siger Thilde Cedrenius. – Udover leveringerne til Mødrehjælpen åbner vi en værkstedsbutik, hvor folk kan komme forbi og købe det, vi fremstiller. Vi er også gået i gang med at lade tømreeleverne snedkerere dukkesenge, og vi i Værkstedsbutikken fremstiller sengetøj dertil. Vi ser frem til at borgerne besøger os, hvad enten det er for at levere materialer, eller for at se og købe de færdige produkter. Det kan ske i skolens åbningstid, som er mandag til torsdag mellem klokken 8-14, fortæller Thilde Cedrenius fra Produktionshøjskolen i Glostrup, der har adresse på: Sydvestvej 129A.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top