fbpx
Fremtidens Grønby Strand
arkitekt.jpg
Borgmester Ib Terp afslørede søndag den 15. juni vinderen af den store arkitektkonkurrence for det kommende projekt i Brøndby Strand Parkerne. Foto: Kim Brandtberg Olsen.
BRØNDBY Danmarkshistoriens hidtil største renovering er gået i gang. Søndag d. 15. juni afslørede de syv almennyttige boligforeninger i Brøndby Strand Parkerne vinderen af den arkitektkonkurrence, der har løbet siden marts i år

Søndag den 15. juni afslørede Brøndbys borgmester, Ib Terp (S), vinderen af designkonkurrencen, der var udskrevet i forbindelse med den kommende renovering af Brøndby Strand Parkerne. Målet for konkurrencen er at gøre bebyggelsen tidssvarende og miljømæssig bæredygtig.
Vinderen af arkitektkonkurrencen blev team DOMUS, v/DOMUS arkitekter, BCVA ApS, Kragh & Berglund Landskabsarkitektur & Urban Design og MOE A/S Rådgivende Ingeniører, der med vinderforslaget Grønby Strand lægger vægt på at flette natur og by meget tættere sammen end i dag. Med forslaget vil Brøndby Strand Parkerne åbne sig op og invitere resten af området inden for.

Ville høre mere
Mere end 200 beboere, naboer og politikere lagde vejen forbi det store cirkustelt i Esplanadeparken i Brøndby Strand for at høre arkitekternes visioner og se, hvordan Brøndby Strand Parkerne kommer til at se ud.
Ole F. Larsen, der er lokalformand for boligforeningen Brøndbys Almennyttige Boligselskab udtaler:
– Jeg ser frem til at arbejdet med arkitekternes ideer for alvor går i gang. Og jeg glæder mig helt utrolig meget til at arbejde sammen med dem om at skabe de bedste boliger på hele Vestegnen.

Bæredygtige boliger
Vinderforslaget arbejder meget med miljømæssig bæredygtighed i både stor og lille skala. En kongstanke for arkitekterne er, at renoveringen skal skabe bæredygtige boliger. På en 30-årig periode vil de renoverede boliger kunne opnå en energibesparelse på 60 %, hvilket per lejlighed svarer til en besparelse på 1,1 mio. kr. Derudover omdanner vinderforslaget bydelens park til et kombineret park- og engområde, som kan opsamle regnvandet. Ikke blot fra Brøndby Strand Parkerne, men fra hele lokalområdet.
I den forbindelse udtaler Ole F. Larsen:
– Hvis man vil bo alment og bæredygtigt, så hedder postnummeret 2660 Brøndby Strand.

Stor beboelse
Med sine 8.000 indbyggere udgør Brøndby Strand Parkerne cirka en fjerdedel af Brøndby Kommunes indbyggertal. Og borgmester Ib Terp, der afslørede vinderen, lagde også i sin tale vægt på, at ændringerne i Brøndby Strand Parkerne ikke kun får indflydelse på hverdagen for beboerne i Brøndby Strand Parkerne, men at hele bydelen vil få andel i projektet.

Glad arkitekt
Både beboere, rådgivere og arkitekter glæder sig til den spændende proces, der ligger forude, og arkitekt Claus Smed Søndergård fra DOMUS arkitekter, siger:
– Visionen er at skabe et sammenhængende, levende og grønt boligområde med en stærk identitet.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top