fbpx
Fodboldformand tager afstand fra borgmesterkritik
BRØNDBY I sidste uge udtaler borgmesteren overfor dagspressen, at Hizb-ut-Tahrir kæmper for at indføre et kalifat i Brøndby Strand. Bestyrelsesformand for Brøndby Strands fodboldklub, svarer nu på kritikken

Zahid Mansoor, hvad er din holdning til Ib Terps udtalelser som medlem af Hizb-ut-Tahrir?

– Det skræmmer mig en smule. Og det skyldes at en person med så stort beboermandat kommer med udsagn som er så fjerne fra virkeligheden, siger Zahid Mansoor.

Det kræver ifølge ham ikke meget mere end at gå ind på Hizb ut-Tahrirs hjemmeside og læse maksimalt to minutter om Kalifatet som alternativ til den styreform som diktaturregimerne dikterer med i den muslimske verden.

– Så nej, Hizb ut-Tahrir arbejder ikke for at indføre noget i en børnehave, sportsforening eller i Danmark. Projektet omhandler fjernelsen af de korrupte diktaturregimer i den muslimske verden gennem politisk arbejde.

Zahid Mansoor mener, at Brøndby Strands fodboldklubs andre medlemmer hånes, når man siger, at Hizb-ut-Tahrir har overtaget klubben – og klubben i det hele taget.

– Ikke at jeg skal forsvare at jeg er medlem af en fuldt ud lovlig forening, men vi blander os simpelthen ikke i hvad vores menige medlemmers eller bestyrelsens politiske eller religiøse ståsted er. Tror jeg nu heller ikke, man gør andre steder.

Religiøst og seriøst

Hvorfor er du medlem af Hizb-ut-Tahrir?

– Det er der mange grunde til, både religiøse, kulturelle og ikke mindst politiske, siger Zahid Mansoor.

– Men jeg er af den opfattelse som så mange andre, at der skal en forandring til i den muslimske verden, som er styret af diktatorregimer, der på groveste vis undertrykker sine befolkninger. En forandring, som står mål med de værdier som befolkningen besidder. Og paradokset er jo, at de fleste af disse diktaturregimer nyder et rigtig godt samarbejde med vestlige stater. Her mener jeg, at Hizb- ut-Tahrirs ideologiske projekt og alternativ for den muslimske verden er seriøst, ærligt, religiøst funderet og reelt, siger Zahid Mansoor og understreger, at BSI fodbold er en klub med åbne arme hvor alle er velkomne uanset farve, baggrund, religion eller socialstatus.

HLA & MO

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top