fbpx
Er dialog svaret til Hizb-ut-Tahrir?
BRØNDBY Mandag den 16. juni var der borgermøde i Brøndby Strand om islamistiske miljøer i lokalområdet. Mattias Tesfaye (S), initiativtager og lokal folketingskandidat tror, at vejen frem er dialog

Hizb-ut-Tahrir. Zahid Mansoor. Brøndby Strand Idrætsklub (BSI). Øl. Pølser. Radikalisering. Muslimsk kalifat. Alt dette er kun løsrevne ord, og hvis man ikke sørger for at binde dem ordentlig sammen, så skaber det problemer. Det mener Mattias Tesfaye. Han er lokal folketingskandidat for socialdemokraterne og arg modstander af den muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir. Men for Mattias Tesfaye er det vigtigt, at modstanden kommer til udtryk igennem det, han mener, er det bedste våben, nemlig dialog. Derfor havde han mandag den 16. juni sammen med andre socialdemokrater inviteret til borgermøde i Brønden. Et møde, hvor der skulle være mulighed for, at alle kunne komme til orde. Bagefter var Mattias Tesfaye meget tilfreds:

– Jeg synes, vi havde en god dialog. Der blev talt om store temaer, og der blev talt om små temaer. Som for eksempel hvorfor en konfirmation blev aflyst. Det vigtigste var, at få folk bragt sammen.

Ej snuptagsløsninger

Ifølge Mattias Tesfaye mødte cirka 150 mennesker op til mødet, hvor der var en god og åben dialog. Alligevel erkender han, at et møde som det i Brønden, ikke løser de problemer, der er, her og nu:

– Det er klart, at selvom mødet var godt, og folk mødes, så bliver alt ikke fryd og gammen. Men det er omvendt vigtigt, at vi står fast på demokrati og dialog.

Hvis Hizb-ut-Tahrir ikke skal blive en magtfaktor i området, er det ifølge Mattias Tesfaye vigtigt, at der bliver fokuseret på demokrati ved valg, men også i dagligdagen.

– Det er vigtigt, at vi, casino online der har en anden holdning end Hizb-ut-Tahrir, opfordrer alle til at stemme. Det er den bedste måde, vi kan kæmpe imod deres holdning. Men det er vigtigt, at vi husker på, at demokrati er mere end valg. Det er også, at vi mødes og taler sammen. Det gjorde vi for eksempel ved borgermødet, ligesom jeg håber, vi kan gøre det sammen ved for eksempel Sankt Hansaften-arrangementer.

Forskel på mennesker og holdninger

I den debat, der på det seneste har fundet sted om Hizb-ut-Tahrir, er Zahid Mansoors navn ofte dukket op. Han er medlem af Hizb-ut-Tahrir og formand for fodboldafdelingen af Brøndby Strand Idrætsklub. Og selvom Mattias Tesfaye ingen sympati har Hizb-ut-Tahrirs og Zahid Mansoors holdninger, så mener han, man skal skelne mellem mennesker og holdninger:

– Jeg har for et par dage siden talt med Zahid Mansoor. Som person har jeg intet imod ham. Men han skal vide, at i forhold til de anti-demokratiske holdninger, han har, så møder han massiv modstand fra mig og socialdemokratiet her i Brøndby.

HLA

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top