fbpx
Emil stoppede tyv
IMG_8232.jpg
Emil Adamsen og hans onkel Niels Adamsen efter, at de havde modtaget deres dusør for at stoppen en indbrudstyv i Emils forældres hus. Foto: Privatfoto.
BRØNDBY Den 20. januar var ikke en hel almindelig dag for Emil Adamsen. Den dag stoppede han nemlig et indbrud derhjemme. Den 4. juni fik han et diplom og en dusør for indsatsen

– Han lød bekymret, men fattet. Jette Adamsen griner. Hun er mor til Emil, der går i syvende klasse på Brøndbyvester Skole. Den 20. januar fik hun et af de opkald, man helst vil undgå:
– Emil var kommet hjem fra skolen, og omkring kl. 13. ringede han til mig og sagde, at han troede, der var nogen i huset.
Men inden Jette nåede hjem fra arbejde, havde Emil med hjælp fra en onkel og en nabo standset tyven.
Emil skjulte sig nemlig på badeværelset, indtil han var helt sikker på, at der var nogen i huset. Derefter kravlede han ud af et lille vindue og løb på strømpesokker hen til onklen, der bor lige i nærheden og tilfældigvis var hjemme den dag. Onklen bad Emil blive tilbage og vendte tilbage til huset, hvor indbrudstyven stadig var på færde. Efter en kort jagt, lykkedes det Emils onkel at overmande tyven i naboens have.
– Jeg havde ringet til politiet, efter jeg havde talt med Emil, og det havde naboen også, så da jeg kom hjem, var politiet kommet, siger Jette Adamsen.
Luk ikke op
I familien Adamsen er det en regel, at man ikke lukker op, hvis man ikke kender den, der banker på. Det gjorde Emil heller ikke den dag, indbruddet fandt sted:
– Han hørte godt, at der blev banket på. Men han lukkede ikke op, fordi han ikke kendte den, der bankede på. Indbrudstyven troede derfor, der ikke var nogen hjemme, og så ikke Emil, da han gemte sig på toilettet.

Åbner vinduet
Indbruddet har ifølge Jette Adamsen ikke gjort Emil bange for at være alene hjemme. Men det har dog ført til, at han fået et nyt ritual, hvis nogen banker på hos familien Adamsen i Brøndby Strand:
– Når der bliver banket på døren, så er han begyndt at kigge ud af vinduet for at se, hvem det er, der banker på, fortæller Jette Adamsen.
At Emil er kommet sig over, at være hjemme, mens indbruddet fandt sted, skyldes ifølge Jette Adamsen, at hun fik god hjælp i situationen:
– Det, at han følte sig hørt i situationen, af mig, af onklen og af politiet, har gjort, at det ikke har givet ham problemer.
Vred på nevøs vegne
Niels Adamsen er onkel til Emil, og selvom han ikke synes, han gjorde så meget, så er han alligevel glad for, at han kunne hjælpe Emil:
– Jeg var i grunden allermest vred over, at han kunne finde på at bryde ind, mens der var et barn til stede i huset. Det sagde jeg også til ham en del gange

Stolt mor og søn
Den 4. juni fik Emil og hans onkel Niels overrakt en dusør og et diplom ved en reception på politigården i Albertslund, og det var en glad og stolt familie, der fik beskeden om præmien på 1.000 kr.:
– Brevet om præmien hænger på køleskabet, og det kigger vi tit på, fortæller Jette Adamsen

Godt at tale om det
Også Niels Adamsen var glad for præmieoverraskelsen:
– Det var et fint arrangement, der var stablet på benene, og så var det rigtig godt at få talt med betjentene, der kom for at anholde indbrudstyven den dag. De var også til stede ved præmieoverrækelsen, og jeg var glad for at vende forløbet med dem. Og så er jeg naturligvis også glad for, at min nevø fik en præmie. Det er flot.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top