fbpx
Elever bygger Søndervangskolen i Minecraft
foto-2.jpg
Patrick og Magnus havde valgt at arbejde med området Spilindustri. Her en af de dygtige elever med Klasselærer og pædagogisk it-vejleder Louise Caldara. Foto: Søndervangskolen.
GLOSTRUP Som en del af projektopgaven i 9.klasse valgte Magnus Voss Overby og Patrick Kring Hansen fra 9.a på Søndervangskolen at bygge en tredimensionel model af Søndervangskolen i computerspillet Minecraft

Minecraft er et ”sandkasse-computerspil”. Spillet går ud på at bygge med virtuelle legoklodser. Man styrer en virtuel person, som kan ødelægge eller placere blokke, lave nye blokke, konstruere bygninger, opfinde kreationer og bygge kunst og angribe hinanden, enten alene eller med andre spillere. Det overordnede mål i spillet er at samle ressourcer og bygge ting, bygninger, eller hvad man finder på, for at overleve mod monstre, der kommer frem i mørket.
Patrick og Magnus havde valgt at arbejde med området Spilindustri. Spilkonsoller og computerspil har altid optaget dem meget og fylder en stor del i deres fritid. Derfor var det et meget naturligt valg for drengene.
I forbindelse med projektopgaven laver alle elever I 9.klasse også et kreativt projekt. Magnus og Patrick ønskede at vise, hvordan computerspil kan anvendes i undervisningssammenhæng og valgte derfor at bygge Søndervangskolen i spillet Minecraft. Udfra originale tegninger drengene selv indhentede fra teknisk forvaltning, skabte de en model af skolen lavet i “virtuelle legoklodser”. Skolen er bygget i rigtigt målestoksforhold, og et rigtig godt eksempel på hvordan faget matematik kan bindes sammen computerspil.
Deres kreative produkt bestod af en film om, hvordan de byggede skolen sten for sten. Drengene havde filmet hele opbygningsprocessen og klippet den sammen til en fem minutter lang film.

Fremtidens designere
Klasselærer og pædagogisk it-vejleder Louise Caldara mener, at projektet er et virkelig godt eksempel på eleverne som didaktiske designere.
– De havde en ide om at bruge computerspil i en læringsproces og fandt på eget initiativ et værktøj, de normalt bandt sammen med fritid og online fællesskab. Minecraft, fik en ny betydning, fordi det blev anvendt i en faglig skolekontekst. Computerspil er for mange børn en foretrukken aktivitet, og kan derfor motivere børn og unge, når de skal lære nyt, og give elever og lærere et bedre kendskab til interaktive medier, siger Caldara.
– Børn og unge synes, det er sjovt at spille computerspil, og mange synes, at det er nemmere at lære, når de også føler sig underholdt. Mange computerspil lægger op samtale om samfund, historie, diplomati, forhandling eller andre temaer. Derudover kræver navigationen i et computerspil meget af en spiller. Man skal multitaske, bearbejde information hurtigt, tænke strategisk, kommunikere med andre spillere og være hurtig på tasterne. Således styrkes barnet eller den unges it-færdigheder og kompetencer inden for kommunikation i takt med, at de bliver grebet af spilaktiviteten.
I det hele taget oplever Louise Caldara, at eleverne vælger at lave digitale kreative produkter i forbindelse med projektopgaven. Der er blevet produceret reklamefilm, dokumentar, kortfilm, redigeret foldere og digitale billedcollager. 9.a har altid brugt digitale værktøjer meget og det har derfor været en naturlig ting for eleverne at udnytte deres digitale kompetencer i projektopgaven.
Magnus og Patricks projekt skiller sig ud, fordi de har kombineret fritid med læring og formået at formidle processen til et bredt publikum med et fængende produkt.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top