fbpx
Det nytter at sortere affald i Brøndby
BRØNDBY Brøndby Kommune beder borgerne om at have tålmodighed med den nye affaldsordning

Opstarten med den nye ordning, ny renovatør og nye tømmeruter har nemlig givet lidt flere udfordringer end forventet. Men der er også ros til borgerne for deres affaldssortering.

Brøndby Kommunes affaldsmedarbejdere har således ikke kun sved på panden på grund af sommervarmen. Opstarten med den nye affaldsordning, ny renovatør og nye tømmeruter har givet flere udfordringer, end de havde forudset. Derfor bliver der arbejdet på højtryk for at udbedre fejl og mangler.

– Der er god værdi i at sortere affaldet og tænke på det som en ressource, der kan genanvendes til gavn for miljøet og til gavn for økonomien. Derfor er vi ekstra ærgerlige over, at der har været nogle fejl og misforståelser, som desværre er gået ud over vores borgere, siger miljøchef i Brøndby Kommune, Kathleen Kjærulff.

Der har i sidste uge været rod i tømmedagene, så papiraffaldet ikke blev hentet som lovet. Der er desværre også et eksempel på, at en af de gamle skraldebiler ved en fejl tømte beholdere med mad- og restaffald i stedet for papir.

Ikke garderet mod fejl

– Den nye affaldsordning har fokus på at sortere og genbruge affaldet. Desværre kan vi ikke gardere os fuldstændigt mod fejl og misforståelser ude på ruterne. Og vi er selvfølgelig opmærksomme på, at den nye ordning og skiftet af renovatør kan medføre gener for brøndbyborgerne i opstartsperioden. Vi har forsøgt at forudse så meget som muligt for at lette overgangen, og derfor håber vi ikke, at få eksempler bliver til myter om, at det sorterede affald alligevel blandes sammen igen. Det gør det bestemt ikke. Det ville ikke give mening – og det ville heller ikke kunne betale sig, understreger Kathleen Kjærulff.

Vi får styr på det

Også hos renovatøren M. Larsen beklager man opstartsproblemerne.

– Brøndby Kommune og borgerne i Brøndby skal naturligvis opleve, at vi leverer det, vi har aftalt. Som ny renovatør har vi nogle udfordringer, som vi arbejder på at få løst. Vi tømmer mere end 10.000 beholdere hver uge i Brøndby. Skraldemændene skal vænne sig til de nye ruter med nye beholdere og nye skraldebiler og samtidig er der nye folk, som ikke har kørt i Brøndby før. Men jeg garanterer, at vi arbejder på højtryk for at rette op på fejl og mangler, siger Claus Barslund, der er adm. direktør for renovatøren M. Larsen.

På trods af begyndervanskelighederne er der heldigvis også en masse positive aspekter ved den nye affaldsordning. Det viser sig nemlig at brøndbyborgerne i villa- og rækkehusene generelt har taget godt imod den nye ordning og er godt klædt på til at sortere deres affald i seks forskellige typer, så ressourcerne i hverdagen kan udnyttes bedre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top