fbpx
Viceborgmester sætter multi- maratonrekord
742346-1090-0006s.jpg
I god stil gennemførte Kent Magelund de seks maratonløb. Foto: Privatfoto./Red. MO.
BRØNDBY De seks største maratonløb i verden afholdes i Tokyo, Boston, London, Berlin, Chicago, New York. Løbene har Kent Magelund fra Brøndby lige gennemført inden for tidsfristen som den første dansker

– Jeg har altid kunnet lide udfordringer og events, som ingen – eller næsten ingen har prøvet før.
Sådan forklarer Kent Magelund, hvorfor han netop har gennemført seks store maratonløb i verden inden for tidsfristen. Magelund var en af de første, der gennemførte en triatlon både i Danmark og Ironman Hawaii, har fuldført diverse langdistance cykelløb i Danmark og været mellem de første deltagere, der har cyklet og løbet over diverse broer, som er blevet indviet i mange år – også i Danmark.
– Så denne event skulle også prøves. Og det skal lige understreges – at denne event blev en prøvelse uden lige – på flere fronter, forklarer Kent Magelund, der er viceborgmester i Brøndby og socialdemokrat.
Rejsen gik blandt andet til Tokyos lokale maratonløb.
– En fantastisk både kulturel og sportslig oplevelse. Jeg fik en positiv øjenåbner om japanernes liv og kultur og mage til høflige, positive, ydmyge og spændende folk, skal man lede længe efter. Deres madkultur gør, at man næsten ikke ser nogen overvægtige i gadebilledet – næsten ingen rygere – og overalt er byen så ren, som jeg aldrig har set en hovedstad, forklarer Kent Magelund, der har gjort meget for sundheden i Brøndby i en årrække, blandt andet som formand for Idræts- og Fritidsudvalget.

Tårevædet sejr
At gennemføre det sidste af de seks løb var en stor oplevelse.
– Det et var med en klump i halsen, og tårer i øjnene, at jeg løb i mål, både berørt af situationen, og at mit eget mål gennem over fire år var fuldført – og som første dansker. Over fire års planlægning, træning og flere års opsparede penge var gået op i en højere enhed – og et super og meget nært kammeratskab med 23 løbere fra flere steder i Danmark. Det pudsige ved hele denne beretning er – at min kone, Suzanne som egentlig bare skulle have været med en gang imellem som tilskuer – faktisk nåede at gennemføre de fem af de seks store, og nu kun mangler Boston, for at have fuldført alle 6WMM, så måske løber jeg alligevel en maraton mere, hvis hun vil – men det må fremtiden vise, siger Kent Magelund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top