fbpx
Vallensbæk på IT-verdenskortet
2.jpg
Anders Stolzenbach (th)fra Vallensbæk og Rasmus Theilsø Madsen vandt den danske afdeling af Imagine Cup. Det kan være det første skridt mod et stort IT-eventyr og et møde med Bill Gates. Foto: Microsoft Danmark.
VALLENSBÆK Imagine Cup er en international konkurrence, som vil give unge mennesker værktøjer til at omsætte deres IT-ideer til konkrete produkter. Vinderen i den første danske udgave kommer fra Vallensbæk

Vallensbækdrengen Anders Stolzenbach på 19 år kan sammen med makkeren Rasmus Theilsø Madsen være på vej mod de helt store IT-stjerner. De er nemlig de første danske vindere af den internationale konkurrence Imagine Cup. I konkurrencen skal holdene skabe et originalt teknologiprojekt fra den spæde idé til den endelige udførsel. Projektet skal falde inden for kategorierne Games, Innovation eller World Citizenship, og som vindere af den danske afdeling af konkurrencen kommer de til en regional vesteuropæisk finale. Vinder de også den, bliver de fløjet til Seattle for at deltage i den globale finale.
Vinderen af den globale finale får udover 50.000 dollars muligheden for at præsentere sin ide for Bill Gates.

Sports-app
Anders Stolzenbach og Rasmus Theilsø Madsens IT-ide er en app med navnet YouBeRu, og appen er ifølge Anders Stolzenbach rettet mod sportsfolk:
– Vores idé er en ny applikationsløsning, som kan indsamle realtidsdata på sportsudøvere, give ny indsigt til fagfolk og samtidig skabe fornyet begejstring og involvering blandt fans og tilskuere. Vi synes selv, at vores idé er nytænkende, og at der er et behov for løsningen i markedet, og det har interessen og opbakningen fra Microsoft bekræftet os i.
Imagine Cup-dommerne i den indledende konkurrence mente, at programmet, har potentiale til at forandre brugen af teknologi i sportsverdenen, og derfor modtog de to danskere innovationsprisen samt 3.000 dollars til at føre deres idé ud i livet.
Imagine Cup i Danmark er arrangeret af Microsoft Danmark i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top