fbpx
Undervisningsministeren på besøg
UVM1.jpg
Den 28. april besøgte undervisningsminister Christine Antorini (S) Brøndby Gymnasium. Der blev tid til både et møde med ledelsen og at deltage i undervisningen. Foto: Brøndby Gymnasium.
BRØNDBY Undervisningsminister Christine Antorini (S) besøgte mandag den 28. april Brøndby Gymnasium. Anledningen var gymnasiets særlige idrætsprofil samt evne til at favne den store gruppe af elever, der udøver sport på højt plan samtidig med, at de dygtiggør sig fagligt

Da undervisningsminister Christine Antorini (S) for nyligt besøgte Brøndby Gymnasium, mødte hun som det første gymnasiets ledelse og lærerne. De kunne blandt andet fortælle ministeren om en ny studieretning med idræt, fysik og matematik på højt niveau som omdrejningspunkt. En studieretning, som ifølge Brøndby Gymnasiums idrætskoordinator Thomas H. Anker, kan understøtte en karriere indenfor sundhed, idræt, farma, medico og lignende vækstbrancher:
– På Brøndby Gymnasium har vi en stor gruppe elever, der qua deres idrætstalent ønsker at gøre professionel sport til deres levevej. De elever har en stor interesse for at dygtiggøre sig kropsligt, samtidig med at de tilegner sig teoretisk viden om blandt andet kroppens opbygning og funktion. Men vi har også rigtig mange elever, der er interesseret i faget idræt på grund af dets sundhedsfremmende og skades- eller sygdomsforebyggende indhold. Derfor ønsker vi, at idræt skal kunne læses på A-niveau som det dominerende fag i en studieretning. For den enkelte elev vil det betyde muligheden for at beskæftige sig på højeste gymnasiale niveau med det fag, som eleven brænder allermest for. I idræt arbejder eleverne på tværs af de naturvidenskabelige, humanistiske og samfundsvidenskabelige forskningstraditioner og metoder. Så idræt på A niveau ville ad den vej komme til i endnu højere grad at virke studieforberedende specielt i forhold til de videregående sundhedsvidenskabelige uddannelser.
 
Samtale med ministeren
Efter mødet med ledelsen og lærerne fortsatte Christine Antorini ud i undervisningen, og hendes besøg sluttede med en elevsamtale om, hvordan det er at gå på Brøndby Gymnasium. Trine Bræstrup Andersen fra 3.s var én af de elever, der fik lov at møde undervisningsministeren:
– Det var både spændende, sjovt og nervepirrende at få lov til at snakke med ministeren. Det var ikke noget, jeg lige havde forestillet mig ville komme til at ske. Hun var åben og klar på at møde os, og så spurgte hun meget ind til det vi havde at fortælle. Vi fortalte hende blandt andet om skolens profil, og om hvorfor vi hver især har valgt at gå på Brøndby Gymnasium. Vi snakkede især om, hvordan hverdagen herhenne hænger sammen med både at dyrke idræt på højt plan, samtidig med at vi følger vores normale undervisning. Hun var meget positiv over for det vi sagde, så det var en rigtig god oplevelse.

Ministerros
Undervisningsminister Christine Antorini (S) sluttede af med at rose gymnasiets fastholdelsesevne og gode karakterer. Hun fortalte, at det havde været inspirerende at besøge et gymnasium med fokus på idræt og bevægelse i læring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top