fbpx
Udvidede åbningstider på Brøndbyvester bibliotek
Bibliotek-e1577877557879.jpg
Kommunalbestyrelsen i Brøndby har bevilliget en halv mio. kroner til at udvide åbningstiderne på Brøndbyvester bibliotek. Foto: Colourbox.
BRØNDBY Flere biblioteker udvider åbningstiderne, så man kan låne bøger, også når bibliotekarerne er gået hjem. Nu er turen kommet til Brøndbyvester bibliotek

En halv million kroner besluttede kommunalbestyrelsen i Brøndby på mødet d. 9. april at investere i Brøndbyvester Bibliotek. Pengene skal bruges til bl.a. nyt dørsystem, videoovervågning og tyverisikring. Men når alt dette er sat op, så kan man også bruge Brøndbyvester bibliotek, efter bibliotekarerne er gået hjem. Investeringerne gør det nemlig muligt at udvide åbningstiderne, uden der skal være personale til stede på biblioteket.

En god ide
På bibliotekerne i Brønden og Kilden kan man allerede nu bruge bibliotekerne efter lukketid, og udvidede åbningstider er ifølge Jeanni Scalamonti, der er leder af kulturområdet i Brøndby, en god ide:
– Vi kan på vores persontæller aflæse at der kommer borgere i hele den udvidede åbningstid, men ikke alle kommer for at låne bøger. En stor del af dem der kommer i den ubemandede åbningstid er de såkaldte drive-in brugere, som målrettet henter deres reserverede materialer, som de har bestilt hjemmefra, eller også skal de blot aflevere det lånte tilbage. De er selvhjulpne og helt fortrolige med bibliotekets selvbetjeningsløsninger. De opholder sig kun kort tid i biblioteket. Ofte er det dem der ikke kan nå at komme på biblioteket i den bemandede åbningstid på grund af deres arbejde.
De udvidede åbningstider er dog ikke kun til glæde for travle mennesker, der bedst kan nå at komme forbi biblioteket efter arbejdstid:
– Så er der dem, der søger inspiration og ro til selv at gå rundt og shoppe blandt bibliotekets materialer.  De opholder sig længere tid i husene. Vi har også de såkaldte Ikke-låner som blot benytter rummene til at mødes med andre eller deltager i arrangementer og lignende.  For nogle er biblioteket det tredje sted, hvor man føler sig hjemme og kan komme og gå, som man selv ønsker.

Lidt svind
Flere vil spørge sig selv, om ubemandede, udvidede åbningstider ikke fører til svind. Men det gør det ikke nødvendigvis, siger Jeanni Scalamonti:
– I starten forsvandt der en del af de populære spil til bl.a. Playstation, men vi greb hurtigt ind, og nu står de ikke fremme længere og kan kun udlånes i den bemandede åbningstid.

Også bibliotekarerne er glade
Det er imidlertid ikke blot lånerne, der nyder godt af de udvidede åbningstider. Bibliotekarerne kan også mærke en positiv forskel:
– Bibliotekspersonalet skal ikke bruge så meget af deres tid til områder såsom udlån og afleveringer, hvilket frigiver tid til andre opgaver. Jeg mærker ingen uvilje blandt personalet. Tværtimod

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top