fbpx
Stor succes for U14 & U16 pigerne fra Brøndbyernes IF i Sverige
31.jpg
Glad og stolte piger fra Brøndbyerne IF på vej hjem fra påskestævne i Göteborg. Foto: Benny Pedersen, pigeungdomsafdelingen, Brøndbyerne IF
BRØNDBY Det blev til guld og bronze til Brøndbypiger i stærk besat svensk påsketurnering

Det er lidt af en tradition, at Brøndbys bedste pigehold deltager i Future Cup i Gøteborg i påsken. I år var det således fjerde år i træk, de bedste piger tog til Gøteborg for at prøve kræfter med de svenske hold.
– Vi tager til Future Cup for at spille mod nogle andre hold, end vi plejer, og fordi vi er sikre på at få god modstand til stævnet. De svenske hold er som regel fysisk stærke og de svenske dommere tillader mere fysisk spil, så pigerne får deres sag for med fem kampe på tre dage. Det lærer de rigtig meget af. Samtidig giver det pigerne mulighed for at øve sig i at være en del af et elitemiljø, hvor de skal sørge for at hvile, spise og drikke ordentligt for at være klar til hver kamp, og det giver os ledere mulighed for at arbejde med spillerne både på og udenfor banen, siger holdleder Signe Abildå.

Succes for U16 pigerne
I år gik pigerne hele vejen til finalen, som blev vundet med 3-0, og det var nogle glade, men også lidt trætte piger, der kunne løfte den store pokal efter finalesejren. Trætheden blev dog glemt i toget, hvor der blev sunget og jublet hele vejen til Vestegnen.

U14 pigerne havde lært af fejlene
Brøndbys U14 piger havde også taget turen til Gøteborg. De var taget af sted allerede onsdag og havde lånt kunststofbaner i centrum af Gøteborg til træning torsdag og fredag.
– Vi tog af sted lidt tidligere for at få mulighed for også at bringe pigerne bedre sammen rent socialt. Efter et stort nederlag til FC Rosengård fra Malmø for en måned siden havde vi også behov for at forberede os mentalt på en mere fysisk spillespil, udtaler Benny Pedersen fra U14 staben.
Og forberedelserne gav pote ifølge Benny Pedersen:
– To sejre og en uafgjort var nok til at vinde den indledende pulje, og da det i kvartfinalen blev til en 4-1 sejr, fik vores piger mulighed for at revanchere nederlaget mod FC Rosengård i semifinalen mandag morgen. Her fik vores piger virkelig vist, hvad de havde lært af nederlaget, og at de mentalt og fysisk havde pejlet sig ind på de svenske modstandere. Denne gang var vi i stand til både at forhindre FC Rosengård i at få deres spil til at fungere, samt at få vores eget offensive spil til at fungere. Det betød, at vi i lange perioder af kampen var spilbestemmende. Desværre fik vi ikke scoret på vores chancer, så kampen endte 0-0 og måtte afgøres på straffespark, som vi desværre tabte efter otte spark til hver. Men en virkelig flot kamp af pigerne. FC Rosengård vandt senere finalen med 2-0, og vores piger kunne efter endnu en straffesparksafgørelse modtage bronzemedaljerne.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top