fbpx
Premiere på La Vuelta på Vestegnen
SW010574.jpg
La Vuelta på Vestegnen blev kørt den 20. maj. Det er et cykelløb for mennesker med psykiske vanskeligheder. Foto: Mikkel Bonnesen
HELE OMRÅDET Vejene på Vestegnen var fyldt med gule veste, da det første La Vuelta på Vestegnen tirsdag d. 20. maj blev kørt

Knap 90 mennesker med psykiske vanskeligheder var tilmeldt cykelløbet på 55 km, som gjorde rytterne klogere på de strabadser, der venter, når turen i august går fra Vestegnen til Skagen.
La Vuelta på Vestegnen blev tirsdag d. 20. maj kørt for første gang, og var henvendt til mennesker med psykiske vanskeligheder. Joakim Lindberg fra Glostrup var en af dem, som gennemførte løbet:
– Det har været helt vildt vidunderligt fantastisk. Vi har været så gode til at samarbejde os fra Team Turbo.
Folk er søde at cykle sammen med og venter, hvis der bliver for stor spredning. Det er bare godt teamwork, det kan ikke være bedre, siger Joakim Lindberg.

Mere venter
Cirka 60 gennemførte løbet, som for mange var første smagsprøve på at køre motionscykelløb. Undervejs var der udfordringer, fordi et par skilte var forsvundet, så der var både ryttere, som fik lidt flere og lidt færre kilometer i benene på vejene ved Vestegnen.
– Vi så, hvor meget det fællesskab, der er på cyklerne betyder. Der blev virkelig bakket op om hinanden. Rytterne har ofte meget at slås med i hverdagen, så derfor er det ekstra imponerende, at de cykler så langt og tager kampen, også når det gør rigtig ondt i benene, siger projektleder Anja Kammacher fra Vestegnen til Skagen.

Samarbejde i centrum
For Joakim Lindberg var det en lærerig tur, inden han om et par måneder skal køre hele vejen til Skagen i cykelløbet Vestegnen til Skagen. Et psykelløb for sundhed.
– Jeg har lært, hvordan man samarbejder på et cykelhold. Det har jeg ikke rigtigt prøvet før, så det er en spændende udfordring, og så hjælper det mig med at komme i bedre cykelform. Det kan man altid bruge. Man lærer at afpasse, hvor mange kræfter man bruger, det kender jeg fra, når jeg har set cykelløb i fjernsynet. Så man ikke bruger for mange kræfter på bakkerne i starten, og så kan man køre hurtigere jo tættere på mål man kommer, siger Joakim Lindberg.

Cyklen gør ikke forskel
I løbet deltog også en et hold fra driftsafdelingen på Glostrup Hospital, som ikke har psykiske vanskeligheder, men bare gerne ville være med. De var med til at sætte tempo undervejs
– Det viser, at når man først kommer op på cyklen så er alle ens, uanset hvilken hverdag man ellers har. Og så er de med til at give fornemmelsen af, hvordan det er at stille op i de lidt større motionsløb – så det var en god oplevelse, siger Lisbeth Crafack fra Dansk Arbejder Idrætsforbund.

Måske en tradition
Det er god chance for, at løbet bliver en fast tradition på Vestegnen, hvis der næste år kan skabes den samme opbakning som det i år lykkes at skabe for Projekt Vestegnen til Skagen.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top