fbpx
Para-atleter fra Vallensbæk med til sæsonens første World Cup
Jonas.jpg
Kasper Sønderby Thomsen vil sammen med Jonas Mikael El Awsy kvalificere sig ti Para-olympics i Rio om to år. Inden da venter masser af hård træning. Foto: Thomas Storck.
VALLENSBÆK Jonas Mikael El Awsy fra Vallensbæk Kano og Kajak Klub deltog i World Cup i Milano den 2. – 4. maj. Det første skridt mod para-OL i Rio

De to krigsskadede soldater Kasper Sønderby Thomsen og Jonas Mikael El Awsy havde på forhånd frygtet, at de ville blive kategoriseret i samme klasse, men til deres store lettelse kom de i hver sin.
Det betyder, at de ikke skal konkurrere mod hinanden i samme klasse for det fremtidige mål om at komme med til Para-olympics i Rio. Nu kan de i stedet træne sammen og hjælpe hinanden til OL-udtagelse i hver sin klasse.

Specialbåde
Para-løbene skal afvikles i specialkonstruerede, hurtige turbåde, og da Kasper Sønderby Thomsens og Jonas Mikael El Awsys både først blev leveret i Milano, var der ikke mange dage til at træne balancen i dem.
Kasper og Jonas har ingen fortid inden for kajaksporten, så med kun små 50 km på vandet og et par måneders træning på kajakergometer, havde de ingen forventninger til resultatet.

Det skal blive bedre
Jonas fik en skidt start, således fik han alle medkonkurrenternes bølger og væltede i sin finale. Kasper gennemførte sin finale på 200 meter og kom i mål som sidst af de fire deltagere.
De er dog begge ved godt mod og starter målrettet træningen fra den kommende uge sammen med Super Kraftcenters øvrige ungdoms- og seniorroere, og sammenfatter deres erfaring fra stævnet i Milano på denne måde:
– Nu ved vi, hvad der kræves i internationale konkurrence.

Samarbejde
Kasper og Jonas indgår på sprintlandsholdet i et samarbejde mellem Dansk Handicap Idræts-Forbund, Super Kraft Center Vallensbæk og Dansk Kano og Kajak Forbund og trænes daglig af Cheftræner Christian Grau i samarbejde med SKCV’s tilknyttede læge i idrætsmedicin Niels Bro Madsen, der var med i Milano som holdleder for de to atleter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top