fbpx
Opfordring til dialog med lærerne i Glostrup om lokalaftale
DEBAT Af Mette Vennerstrøm, medlem af kommunalbestyrelsen, SF, Robert Sørensen, medlem af kommunalbestyrelsen, Enhedslisten, Lene Knüppel Andersen, Formand for Glostrup Radikale Venstre, ogLars Høimark, Konservative. Enhedslisten, SF, Radikale Venstre og Konservative opfordrer til, at kommunalbestyrelsen i Glostrup går i dialog med lærerne om undersøgelse af muligheden for indgåelse af en lokalaftale. Glostrup Lærerforening har den 27. […]

Af Mette Vennerstrøm, medlem af kommunalbestyrelsen, SF, Robert Sørensen, medlem af kommunalbestyrelsen, Enhedslisten, Lene Knüppel Andersen, Formand for Glostrup Radikale Venstre, ogLars Høimark, Konservative.

Enhedslisten, SF, Radikale Venstre og Konservative opfordrer til, at kommunalbestyrelsen i Glostrup går i dialog med lærerne om undersøgelse af muligheden for indgåelse af en lokalaftale.
Glostrup Lærerforening har den 27. marts 2014 vedtaget en resolution og vil gerne i dialog med kommunalbestyrelsen om en arbejdstidsaftale, som bl.a. giver fleksibilitet i forhold til forberedelse og som samtidigt gør Glostrup til en attraktiv kommune at arbejde i.
Enhedslisten, SF, Radikale Venstre og Konservative ønsker en skole i Glostrup med glade børn, som trives og dygtiggør sig, og lærere, der trives på deres arbejdsplads, og som yder en engageret faglig og pædagogisk indsats.
Vi lægger vægt på, at en lokalaftale skal være udgiftsneutral i forhold til det aftalte budgetforlig, at der fortsat undervises de aftalte antal timer, og at ledelsesretten understøttes – samtidigt med at aftalen skal give mulighed for øget fleksibilitet – særligt når det gælder lærernes forberedelsestid.
Fakta er, at ti skolelærere pt. har opsagt deres stilling i løbet af dette skoleår, det er mange. Det samme gælder fem ud af otte afdelingsledere. Disse tal bør også give anledning til at stoppe op, lytte og indgå i en konstruktiv dialog.
Vi vil gerne bidrage til at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere i Glostrup Skole, så skolen også fremover vil være et attraktivt tilvalg for forældre og medarbejdere.
På baggrund af ovenstående opfordrer vi derfor kommunalbestyrelsen til at lytte til lærernes bekymringer og gå i dialog med Glostrup Lærerforening med henblik på at undersøge mulighederne for indgåelse af en lokalaftale.
I dag har mindst 26 kommuner indgået lokalaftaler.
Vi ser gerne at Glostrup kommune bliver den næste.
Borgmester John Engelhardt (V) ønsker ikke at kommentere direkte på læserbrevet. Han henviser til, at han tidligere har svaret på lignende sager, og at punktet er et punkt på det næste kommunalbestyrelsesmøde i Glostrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top