fbpx
Nyt samarbejde skal få unge til stemmeurnerne
BRØNDBY Et samarbejde mellem Brøndby Kommune og DUF skal få flere unge til at stemme ved Europa-Parlamentsvalget den 25. maj. Udsendelser af huske-sms og personlige markering af valgdeltagelse er blandt initiativerne

Ved det seneste Europa-Parlamentsvalg i 2009 fandt blot 54 procent af vælgerne i Brøndby Kommune vej til stemmeboksen. Undersøgelser indikerer, at især unge fravalgte stemmeboksene. Og valgdeltagelsen ville have været endnu lavere, hvis ikke det var for den samtidige folkeafstemning om tronfølgeloven.

Opfordring til unge
Derfor fortsætter DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd) indsatsen for øget valgdeltagelse. Det sker med en kampagne i samarbejde med blandt andet Brøndby Kommune, der under overskriften ”Valget er dit. Stem for demokratiet” opfordrer de unge vælgere til at stemme.
I dagene op til valget den 25. maj udsendes der huske-sms’er til unge førstegangsvælgere i kommunen, og på valgstederne bliver alle vælgere tilbudt et klistermærke, der efter amerikansk tradition viser, at vælgeren har stemt og opfordrer andre til at stemme. DUF samarbejder desuden med Københavns Universitet om et stort forskningsprojekt, der kortlægger unges valgdeltagelse, hvor Brøndby Kommune bidrager med relevant data.
– Det er afgørende, at vi ikke hviler på laurbærrene efter succesen ved kommunalvalget, men fortsætter vores målrettede arbejde med at øge unges valgdeltagelse. Kun ved kontinuerligt at vænne unge til at deltage ved alle danske valg, kan vi sikre en fast, højere valgdeltagelse blandt unge, også til kommende kommunalvalg. Derfor er Brøndby Kommunes bidrag til kampagnen så vigtig for at fremtidssikre demokratiet, understreger DUFs formand, Signe Bo.

Borgmesteren bakker op
Borgmester Ib Terp (S) er enig i vigtigheden af at promovere valgdeltagelsen. Ifølge borgmesteren er det afgørende at holde fokus på stemmefremmende aktiviteter:
– Vi vil gerne opfordre alle unge til at bruge deres stemme. Det er nemlig vigtigt for demokratiet, at også unge stemmer, og derfor har vi igen gjort det ekstra nemt at stemme allerede nu, hvis det passer dig bedre end på selve valgdagen. Når du stemmer ”på forhånd” kaldes det at brevstemme. Og det kan du både gøre på Rådhuset, i Kulturhusene Kilden og Brønden og på Brøndbyvester Bibliotek. Bare husk legitimation, så kan du stemme, siger Ib Terp.

Viden at hente
DUFs indsats for at øge valgdeltagelsen er forankret på valgsitet stem.dk, hvor vælgerne både kan læse om valget og få forståelse for valghandlingen. Indsatsen er resultatet af et samarbejde med Udenrigsministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Københavns Universitet, Europa-Parlamentets informationskontor i Danmark.

Fakta

DUF samarbejder med mere end 30 kommuner om at øge valgdeltagelsen ved Europa-Parlamentsvalget. Kommunerne deltager i ét eller flere ben af kampagnen, der omfatter indsamling af data om valgdeltagelse, udsendelse af sms til førstegangsvælgere og markering af valgdeltagelsen med klistermærke.
Ud over Brøndby Kommune deltager blandt andet Herlev, Ballerup, Solrød og Vallensbæk kommuner. Se den fulde oversigt på stem.dk

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top