fbpx
Nye skraldespande vist frem
Nye-skraldespande.jpg
De nye skraldespande i Brøndby Kommune blev præsenteret i lørdags Foto: Jesper Ernst Henriksen.
BRØNDBY Lørdag den 10. maj var omkring 500 Brøndbyborgere forbi genbrugspladsen for at se de nye affaldsbeholdere og få gode råd til, hvordan de skal sortere affald

1. juni skal borgere i Brøndby, der bor i villa eller rækkehus, til at sortere deres affald på en ny måde. Nogle har allerede fået deres nye skraldespande, men for andre var det første gang, de så skraldespandene til havens dag i lørdags på genbrugspladsen. Her var der også mulighed for at spørge kommunens miljømedarbejdere, hvordan affaldet skal sorteres, og hvordan skraldespandene bliver tømt. – Det er gået så fantastisk. Vi har haft rigtig mange nysgerrige borgere. Nogle er bekymrede over, at skraldespandene fylder meget, men alle vil gerne være med til at sortere mere af deres affald, sagde Kathleen Kjærulff, miljøchef i Brøndby Kommune, da arrangementet var slut.

Ny sortering kan være svært
I løbet af dagen var der mange spørgsmål til, hvordan affaldet skal sorteres.
– Der har været rigtig mange spørgsmål om, hvad der er restaffald, og hvad der er madaffald. Nogle tror fejlagtigt, at alt affald fra køkkenet er madaffald, men det er kun madden, siger Kathleen Kjærulff. Hun tror dog på, at det nok skal komme til at fungere med sorteringen af affald.
– Der er rigtig meget, der tyder på, at de fleste har forstået, hvordan affaldet skal sorteres. Og så siger vi: Hvis du er i tvivl, så smid det i restaffald, siger hun. Når skraldebilerne bliver tømt, holder medarbejderne øje med, hvor ”rent” affaldet er, altså om der er ting, der er kommet i de forkerte beholdere. Hvis der viser sig at være generelle problemer, vil kommunen lave oplysningskampagner, så borgerne kan få sorteret korrekt, og mest muligt affald kan genbruges.

1 kommentar om “Nye skraldespande vist frem”

 1. Affaldssortering. !
  Jeg har langt om længe fået vores nye ‘skraldetanter’ og vejledning.
  Jeg har prøvet at forstå sorteringen, men må på en del punkter give op.
  Plast / metal / glas emballage skal i plast / metal / glas containerrummet, men den skal være nogenlunde ren !!!!

  Brøndby kommune, forklar mig venligst hvornår noget er nogenlunde rent, eller nogenlunde beskidt.
  Dette ordvalg gør at alt plastemballage og metal og glasemballager i vores tilfælde vil ende i ‘restaffald’ da jeg ikke kan definere nogenlunde rent ?

  Sådan en vejledning er helt misforstået.

  Desuden medfører vejledningen om at rengøre metal emballager etc, at vandforbruget kan stige, så man opnår en forbedring på baggrund af et forøget vandforbrug.

  Det kan jeg ikke helt se som en vej frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top