fbpx
Mange fik nye planter med hjem til haven
Byttedag1.jpg
Der blev studeret planter og stiklinger i stor stil – mange benyttede lejligheden til at få nye spændende planter med hjem. Foto: Michael Seifert.
GLOSTRUP Lørdag den 3. maj blev der afholdt byttemarked i stor stil på Glostrup Bibliotek. Arrangementet tiltrak både børnefamilier, ældre og unge par, der kiggede forbi og byttede planter til haven, sommertøj og legetøj

Mange lagde vejen forbi Glostrup bibliotek lørdag den 3. maj, hvor der blev byttet stauder, stiklinger, løg og frø – kyndigt vejledt af eksperter fra Haveselskabet. Kommunens miljøafdeling var også klar med gode råd til en kemifri have sammen med Lokalhistorisk arkiv, der bl.a. fortalte historien om amerikanske kæmpekål, som stammer fra Glostrup.

Den nye garderobe
Indenfor på biblioteket var der mulighed for at få sig en ny sommergarderobe eller få peppet de gamle klude op med perler og blonder med hjælp fra designeren Mai Jacobsen, der sad klar ved symaskinen. Børnene benyttede lejligheden til at bytte legetøj og til at dekorere potter, hvor der blev plantet karse eller stiklinger fra plantebyttemarkedet i, i det kreative værksted.

Fokus på bæredygtighed
Det er anden gang der afholdes byttemarked i Glostrup, og i år var byttemarkedet udvidet, så det også omfattede planter. Arrangementet er en del af kommunens fokus på bæredygtighed, ressourcer, nedsættelse af affald og genanvendelse.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top