fbpx
Lisbeth Zornig Andersen og gys i Fremtidens Borgerhus
foredrag_17.jpg
Lisbeth Zornig Andersen, tidligere formand for Børnerådet og kendt for sin kamp for udsatte bør, besøgte i lørdags Fremtidens Borgerhus. Foto: Martin Ørsted.
VALLENSBÆK Fremtidens Borgerhus var særdeles velbesøgt da forlaget Davidsen inviterede til bog-release

– Det var først da de grusomme billeder fra Brønderslev rullede over skærmen, der for alvor skete noget. Først da befolkningen og politikerne fik sat billeder på de uhumske omgivelser kom der skred måden systemet håndterer misrøgt på, sagde Lisbeth Zornig Andersen i lørdags, da hun talte i Fremtidens Borgerhus.

Fokus
Lisbeth Zornig Andersen har formået at få sat fokus på de udsatte børn. Særligt i sin tid som formand for børnerådet, men også fordi hun om nogen formår at formidle deres sag på en måde, der gør det umuligt for omgivelserne at lade stå til.
Og Lisbeth Zornig Andersen fortsatte:
– En ting er at høre og læse fortællinger om misrøgt, noget andet er at se billeder. Så selvom Tøndersagen er rædselsvækkende, så var det først, da vi så billederne fra Brønderslev, det grusomme blev nærværende. Sådan er det bare, mennesker reagerer på billeder.

Ny lokal krimi
Anledningen til Zornigs tale var udgivelsen af kriminalromanen Men mor kom ikke, der handler om misbrug af børn og delvist foregår i Vallensbæk. Romanen er den lokale forfatter Birgitte Bidgau-Davidsen debutroman, og den fik flere flotte ord med på vejen, idet Lisbeth Zornig Andersen blandt andet sagde:
– Det du kan, Birgitte, er at male billeder med ord. Derfor håber jeg, hvor makabert det end lyder, at du fortsætter i denne genre. For det er vigtigt, vi fortsat har fokus på de misbrugte børn. Ligesom det er vigtigt, at vi prøver at forstå de pædofile, for først, når vi forstår det, der ligger bag misbruget, kan vi sætte ind langt tidligere, end vi gør i dag.

Stop opbakning
Også forfatterkollegaer og repræsentanter fra forlaget holdt tale for Birgitte Bidgau-Davidsen, der havde sit at se til, da rigtig mange af de besøgende gerne ville have deres eksemplar af bogen signeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top