fbpx
Kommunen vil normalisere anvisningsretten til lejeboliger
BRØNDBY Brøndby Kommune har tidligere aftalt med flere boligorganisationer, at kommunen kan anvise til mere end 25 procent af de ledige lejeboliger. Men nu vil kommunen gerne tilbage til 25 procent.

I 1996 aftalte Brøndby Kommune med nogle af boligorganisationerne i kommunen, at kommunen kunne anvise til flere end de 25 procent af ledige lejemål, som loven ellers foreskriver. Aftalen blev indgået, fordi Brøndby Kommune håbede at opnå en større spredning af de økonomisk og socialt svage borgere. Men da ordningen ikke har ført til de ønskede resultater, vil Brøndby Kommune nu gerne tilbage til kun at have 25 procents anvisningsret. Borgmester Ib Terp (S) bad derfor kommunalbestyrelsen, på mødet d. 9. april, give ham bemyndigelse til at forhandle med boligorganisationerne om at vende tilbage til den tidligere ordning.

Mangler beregninger
Kommunalbestyrelsen bemyndigede borgmesteren til at forhandle med boligforeningerne, men ikke med opbakning fra Venstre. Ifølge Mette Engelbrecht fra Venstre er der nemlig stadig nogle åbne spørgsmål i forhold til borgmesterens ønske om at vende tilbage til den tidligere ordning:
– I Venstre er vi af den opfattelse, at vi mangler oplysninger i forhold til konsekvensberegninger af de forskellige modeller af anvisningsprocenter vi bliver præsenteret for i materialet. Det fremgår ikke, hvad den reelle udgift bliver for Brøndby Kommunes borgere, såfremt vi giver visiteringen tilbage til boligselskaberne. Altså hvad kan vi forvente af merudgifter på sigt i forhold til, at boligforeningernes hovedformål er at fylde lejlighederne op uden hensyntagen til, hvem der bliver tilbudt en bolig. Såfremt det konstateres, at de ressourcestærke borgere ikke vil flytte ind i de almennyttige boliger, hvem er det så, vi lukker ind? Og med hvilken fart vil udgifterne til boligsikring, kontanthjælp, fripladsordninger, sundhedsudgifter, medicintilskud og andet stige på sigt i forhold til de tre mio. kr. der spares lige nu og her?
Borgmester Ib Terp (S) var dog ikke enig med Mette Engelbrecht (V):
– Vi kan ikke sige, vi for eksempel vil have flere ressourcestærke familier til at flytte ind. Den umiddelbare besparelse består i, at kommunen kommer til at betale for færre lejere, der ikke kan betale deres husleje samt sparer administration.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top