fbpx
– Jeg må bare have min egen iPad
SDC11427.jpg
iPad-undervisningen er i fuld gang. Foto: Brøndby Kommune.
BRØNDBY Sådan sagde Jytte Bruun på 93 år, efter at have været til tablet-cafe én gang i Cafe Glenten, Brøndby, hvor deltagerne lånte en iPad

Torsdag den 3. april var der tablet-cafe for 3. gang, og Jytte og tre andre deltagere mødtes. Tre af damerne bor i Glentemosen og den sidste bor i Brøndby Øster.
It-vejlederen Gunnar går og småsnakker, mens han gør iPads klar og aktivitetsmedarbejder Lone, sørger for, at der bliver skænket kaffe og the.
I dag har Jytte Bruun sin egen iPad med og mens hun tager den frem, fortæller hun:
– Jeg ville egentlig ikke med til iPad-café, men Lone lokkede mig. Første gang viste Gunnar os internettet og spurgte hvad jeg er interesseret i. Jeg læser mange bøger og havde lige læst en bog af Ulla Terkelsen, så jeg skrev hendes navn. Det væltede jo frem med oplysninger om hende og hendes søn. Det var fantastisk, siger Jytte.
– Jeg har tidligere brugt leksika meget, men da jeg flyttede fra mit hus og hertil kom de ikke med. Det har jeg fortrudt. Men nu kan jeg bruge min iPad, som min søn har købt for mig.

Tab – ikke tryk
De fire damer, Lis på 71 år, og tre gange Jytte på hhv. 83, 87 og 93 år skal nu i gang med at tappe. Ikke ”trykke” – som Gunnar siger – for et tryk kan nemt blive for hårdt.  Damerne har lært at komme på internettet. Én af dem siger:
– Det er den Safari, vi skal trykke på ikk’? – og så bestemmer vi selv, hvad vi vil skrive – om det er vejret eller en madopskrift vi vil se.
– Jo, siger Gunnar.
– Prøv – den bider ikke.
Og så er de godt i gang.

Samarbejde
Gunnar er frivillig i Ældresagen og via samarbejdet med Brøndby Kommunes Væresteder bruger han nu torsdag formiddag i godt selskab med Lis og 3 x Jytte. Aktivitetsmedarbejderen Lone er med i starten – det er Lone, der kender deltagerne og lige kan hjælpe dem op af kørestolen og sørger for, at alle har det godt.
Tablet-cafeen er Brøndbys Kommune første forsøg med at vejlede ældre mennesker, som ikke selv opsøger et it-kursus eller får vejledning i kulturhusene. Tablets er valgt fremfor computere, da de er nemme at bruge, tage med rundt og sidde med. Kommunen vil afprøve om disse brugere kan få glæde af tablets og ad denne vej kan introduceres til den del af vores verden, som bliver mere og mere digital. Deltagerne bruger endnu ikke Digital Post – men de har lysten og nysgerrigheden og er godt på vej. Og det er godt gået, melder kommunen.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top