fbpx
Invitation til dialog mellem idrætsforeningerne og kommunen
BRØNDBY Alle idrætsforeninger i Brøndby Kommune inviteres til at deltage i et nyt initiativ, Idrætsforum, der foregår den 8. maj i Kulturhuset Kilden

Brøndby Kommune vil gerne i tættere dialog med de lokale idrætsforeninger. Derfor har kommunen taget initiativ til et dialogmøde d. 8. maj. En af dem, der står bag initiativet, er Kent Magelund (S), formand for Idræts- og Fritidsudvalget:
– Ideen er at starte et årligt dialogmøde op for at opnå et tættere samarbejde mellem kommunen og foreningerne samt foreningerne imellem.
For at give det nye initiativ en god start, byder programmet d. 8. maj på forskellige oplæg, fortæller Kent Magelund (S), formand for Idræts- og Fritidsudvalget:
På dette første møde vil der være oplæg om idrætsforeningernes vilkår ud fra en stor undersøgelse, som DIF har foretaget, og hvor flere foreninger i Brøndby har deltaget.

Der er behov for en strategi
Udover ønsket om en tættere dialog, så håber Kent Magelund (S), formand for Idræts- og Fritidsudvalget, også, at deltagerne i arrangementet kan bidrage til den idræts- og bevægelsesstrategi, Brøndby Kommune arbejder med:
– Som formand for Idræts- og Fritidsudvalget de sidste 4 år har jeg savnet en samlet strategi for området, og det er blandt andet oplæg til den, vi vil diskutere med foreningerne denne aften. Hovedtemaerne i strategien er foreningsidræt, selvorganiseret idræt og bevægelse samt idræt og bevægelse i institution og skole. Idræts- og Fritidsudvalget ønsker en strategi, der inkluderer alle former for bevægelse i samme strategi i Brøndby Kommune. Hvis foreningerne synes, at det er en god ide, indkaldes alle interessenter, borgere, medarbejdere og politikere, til en aften med foredrag og workshops, hvor der arbejdes videre med indholdet til de forskellige temaer i strategien. Vi håber, at strategien kan behandles i de politiske udvalg primo 2015 og derefter træde i kraft.

Idræt og skolereform
I den skolereform, der træder i kraft efter sommerferien, er der lagt op til, at de lokale foreninger skal spille en større rolle. Dette tema ønsker Kent Magelund (S), formand for Idræts- og Fritidsudvalget, også behandlet d. 8. maj:
– Med hensyn til den nye skolereform efterspørger skolerne netop i denne periode, hvordan de skal opfylde kravene i forhold til de dagligt ca. 45 minutter i gennemsnit, hvor motion og bevægelse skal indgå. Motion og bevægelse skal indgå både i den fagopdelte undervisning samt i den understøttende, og det er her, man håber på et samarbejde med foreningslivet bl.a. idrætsforeningerne.

Håber på en god aften
Kent Magelund (S), formand for Idræts- og Fritidsudvalget glæder sig over mødet mellem kommunen og de lokale idrætsforeninger:
– Idræts- og Fritidsudvalget tror, at det bliver en rigtig spændende aften, hvor der også er endnu et par spændende temaer og opfordrer alle foreninger til at deltage.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top