fbpx
Gud og mad i børnehøjde
IMG_4981.jpg
Helligtrekongers Kirke dannede rammen om en børne- og familiegudstjenesten kort før påske. Foto: Mathias Øgendal.
VALLENSBÆK Vallensbæk Sogn inviterer til børne- og familiegudstjeneste med efterfølgende fællesspisning en hverdagsaften cirka en gang om måneden

Syv børn har taget plads på gulvet tæt ved præsten, mens andre lytter med fra kirkebænkene sammen med deres forældre og andre voksne. Det er torsdag kort før påske, og der er børne- og familiegudstjeneste i Helligtrekongers Kirke med efterfølgende fællesspisning i sognegården med kyllingelår og pastasalat på menuen.
I spidsen for det kirkelige indhold er sognepræst Ane Sofie Lindegaard, der i dag som på de fleste andre tidspunkter har droppet Ane og kalder sig Sofie.
– Nu er det påske lige om lidt, og jeg vil rigtig gerne fortælle historien om Jesus, for det er det, som påsken handler om, siger hun til de fremmødte.
Med hjælp fra et tøjdyr – en talende orangutang i rollen som Jesus – bliver påskens begivenheder genfortalt, så børnene får styr på baggrunden for helligdagene palmesøndag, skærtorsdag, langfredag og påskesøndag.

Bøn og børnesang
Børnekoret har på øveeftermiddage onsdage i sognegården blandt andet lært en forårssang til aftenens børne- og familiegudstjeneste.
– Nu er det forår, solen bliver større, synger børnene i koret, der ved aftenens arrangement er akkompagneret af et flygel.
De deltagende minikonfirmander fra Pilehaveskolen står for indgangs- og udgangsbøn og deler brød og saft ud ved nadveren. Sofie Lindegaard har tidligere forklaret, hvordan den har baggrund i påsken og det sidste måltid for Jesus med sine disciple. De er i præstens genfortælling vennerne, som Jesus samler på skærtorsdag.
– Der sagde Jesus til sine venner, kom nu, spis med mig. Nu skal vi spise det sidste måltid sammen, fortæller Sofie Lindegaard.
Senere i gudstjenesten bliver der holdt tale for den lille gruppe af minikonfirmander. De har nogle år før den egentlige konfirmationsforberedelse deltaget i et forløb, som slutter denne dag med overrækkelse af diplomer.

Plads til flere
Sognepræst Sofie Lindegaard er glad for gudstjenester målrettet børn og familier og vil gerne inddrage de fremmødte, så de ikke bare sidder stille på kirkebænkene.
– Vi har utrolig mange børnefamilier, og det er for at nå ud til dem og formidle evangeliet i børnehøjde. Jeg tror i virkeligheden også, at man som voksen kan få noget ud af det. Det er kunsten at gøre det, så det også er sjovt for andre end børnene, siger hun.
Med arrangementerne håber Sofie Lindegaard, at børnene bliver vant til at komme i kirken og ser den som et sted, hvor man kommer, som den man er, og hvor der kan foregå mange forskellige ting.
– Jeg har ofte tænkt over, at når jeg eksempelvis har en dåb, så er mange simpelthen så nervøse for at gøre noget forkert. Det vil jeg gerne pille ud af folk, siger hun.
Kirken er selv medskyldig i, at mange har det på den måde, mener Sofie Lindegaard. Hele budskabet for hende er imidlertid, at man i kirken kan komme med fejl og mangler, og at man ikke kan gøre noget galt.
– Det kunne jeg godt tænke mig at børnene oplever, når de kommer i kirken, siger hun.
Sofie Lindegaard vil gerne have endnu flere deltagere til arrangementerne med gudstjeneste for børn og familier og efterfølgende fælles aftensmad.
– Jeg tænker, at vi sagtens kunne have en fyldt kirke. Der er så mange børn i sognet, siger hun.

Gud og grill
Den næste børne- og familiegudstjeneste i Vallensbæk Sogn har Gud og grill på menuen tirsdag 27. maj ved Helligtrekongers Kirke og Vallensbæk Kirke på Kirkebakke Allé. Der er pølser til alle og mulighed for selv at medbringe mad til grillen. Alle er velkomne og tilmelding ses gerne på e-mail lest@km.dk eller telefon 43 64 00 99. Børn under 12 år spiser gratis, mens andre betaler 20 kroner for fællesspisningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top