fbpx
Glostrup Kommune på Facebook
GLOSTRUP Glostrup Kommune har ikke tidligere været til stede på Facebook med en fælles side. Det skal der nu laves om på

Direktionen i Glostrup Kommune har initieret en proces, som skal føre til, at Glostrup Kommune får en fælles side på Facebook.
Erfaringer fra andre kommuner samt analyser fra Kommunernes Landsforening (KL) peger i retning af, at gevinsten er stor i forhold til borgerinddragelse, borgernærhed, styrkelse af nærdemokratiet, branding og digitalisering.
Glostrup Kommunes Facebook-side forventes at blive en kanal til praktiske serviceinformationer, da mange borgere efterspørger informationer fra deres kommune på Facebook, eksempelvis om veje, snerydning og kultur- og idrætsarrangementer, men også politiske debatter.
Der vil også være et dialogforum. På Facebook-siden vil borgerne kunne kommunikere med hinanden og med kommunen på en nem og uformel måde. Facebook kan være en kanal til de borgere, som kan være svære at nå ad andre kanaler, og Glostrup Kommune vil være til stede, hvor mange borgere er, og dermed signalere åbenhed.

Ingen hetz, tak
Alle har fri adgang til at skrive, hvad de har lyst til på Facebook.
Andre kommuners erfaringer viser, at personhetz, injurier og lignende er sjældne, og at den åbne dialog er med til at moderere tonen, så den oftest er sober.
Under punktet ”Om” på Facebook-siden vil jurister og kommunikationskonsulenter i fællesskab udarbejde en tekst i lighed med andre kommuner, som beskriver, hvad borgerne kan forvente af siden.
Her vil det fremgå, at Facebook ikke er en kanal i relation til sagsbehandling, samt at kommunen forbeholder sig ret til at slette eventuelle indlæg med ulovligt eller upassende indhold, eksempelvis personfølsomme oplysninger, injurier, racisme, sexisme og lignende. Administrationen udarbejder retningslinjer for, hvordan kritiske indlæg skal håndteres.
Både Robert Sørensen fra Enhedslisten og Socialistisk Folkepartis Mette Vennerstrøm sagde ved vedtagelsen af beslutningen på Kommunalbestyrelsens møde i marts, at de støtter idéen om at sprede de gode historier på Facebook, og at de samtidig ønskede, at medarbejderne blev beskyttet for upassende anklager og lignende.
– Enhedslisten forventer, at der bliver udviklet nogle meget klare vilkår om brug af Facebook-siden. Vilkår, som kommer til politisk drøftelse, således at centrene aldrig kommer i tvivl om, hvad og hvordan Kommunalbestyrelsen mener nyheder skal postes, og som beskytter ansatte og borgere imod chikane, sagde Robert Sørensen.
Borgmester John Engelhardt (V) siger:
– Erfaringerne fra andre kommuner på Facebook er ganske gode. Det er en hurtig og nem måde at kommunikere på mellem kommune og borger. Borgerne kan eksempelvis stille et hurtigt spørgsmål og få et hurtigt svar eller komme med en god ide. Samtidig kan kommunen informere rigtig mange borgere direkte. Vi vil selvfølgelig ikke acceptere en dårlig tone og indlæg, der eksempelvis tilsviner navngivne medarbejdere. Sådanne indlæg vil blive slettet med det samme og den skyldige vil blive udelukket, siger John Engelhardt.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top