fbpx
Festlige fag
Fagets-dag-glostrup-7.jpg
En af de discipliner, der blev kæmpet i ved Fagenes Fest, var non-Car løb. Eleverne fra Glostrup-Albertslund Produktionshøjskole havde lavet en Batmobil. Borgmester John Engelhardt fra Glostrup var også mødt op på dagen for at lære mere om skolens akitiviter. Foto: Brian L. Jensen.
GLOSTRUP Fem produktionshøjskoler var i år samlet på Glostrup stadion i tre dage til Fagenes Fest, som er en tradition for 5-8 produktionsskoler i hele landet

Små 300 unge mennesker og deres lærere dystede i dagene fra den 5. til den 8. maj ved Fagenes Fest på Glostrup stadion. Udover Glostrup-Albertslund Produktionsskole deltog Greve, Kalundborg, Nordvestsjællands og Korsør Produktionsskoler.

Billøb for ikke-biler
Om aften fandt det traditionsrige non-Car løb sted på atletikbanen Til dette har skolerne hele året bygget en bil, som er et tværfagligt projekt på værkstederne. I år gik prisen for bedste kreative vogn til Greve produktionsskole, som havde valgt at bygge en tro kopi af Flinstones vogn.

Masser af idræt
Torsdagen blev der gået til den i badminton, fodbold, rundbold og e-sport, hvor man repræsenterer sin skole og dyster mod hinanden. Om aftenen var der præmieoverrækkelse og underholdning.
At det hele er en succes, er Morten Wessel, faglærer på idrætslinjen, ikke i tvivl om.
– Det er fantastisk at opleve eleverne bidrager med så stort et engagement. Både før, under og efter. Vi oplever en stor ejerskabsfornemmelse hos vore elever, at de er med til at vise, at det her arrangement er noget, vi kan være stolte af. Flertallet af de elever, som er med, får i de tre dage opbygget større selvværd og selvtillid, og så får de fokus lidt væk fra, hvad de måske har svært ved i form af dansk og matematik. De får nogle små succesoplevelser, der kan bygges videre på, så de kan blive  mere afklaret og modne i forhold til fremtid uddannelsesvalg eller jobmulighed, siger Wessel.

Stor tilfredshed
– Der var en god stemning og ingen mobning, og alle hyggede sig og det fedeste var at være med,
En af de ting, der hvert år går igen, når Fagenes Fest bliver evalueret, er elevernes tilfredshed.
Det er ikke kun eleverne, der er tilfredse. Det er lærerne, der står bag:
– En stor tak skal lyde til København Teknisk Skole og Folkebladet for at donere 300 t-shirts til alle deltagerne. Alle var utrolig overraskede og taknemmelige over at få en gave.

Fakta

Produktionsskolen er et praktisk uddannelsestilbud, baseret på praktisk arbejde og undervisning i værksteder. Her kan man prøve at arbejde indenfor forskellige fagområder.
For at blive optaget på en produktionsskole må man ikke være fyldt 25 år, ligesom man ikke må have gennemført en ungdomsuddannelse eller have forudsætninger for at kunne påbegynde en.

HLA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top