fbpx
EU-debat i Vallensbæk
Katrine.jpg
Det samme gjorde Kathrine Alexandrowiz (A). Foto: Pressefoto.
VALLENSBÆK Socialdemokraterne og de konservative afholdte den 6. maj fælles EU-debat på Korsagergård

Socialdemokraterne og de konservative i Vallensbæk havde i fællesskab inviteret Kathrine Alexandrowiz (A) og Julie Broe (C) til EU-debat på Korsagergård den 6. maj. Det blev en aften kendetegnet af stor spørgelyst fra salen, og især arbejdspolitik blev livligt diskuteret. Forskellen mellem de to kandidater kom tydeligt frem i spørgsmålene om minimumsløn i EU og kædeansvar. Julie Broe (C) slog således fast:
– Den danske model fungerer udmærket, og indførelse af minimumsløn og kædeansvar vil hæmme vores konkurrenceevne og skade danske arbejdspladser.
Kathrine Alexandrowiz (A) var ligeledes skarp:
– Der er brug for socialdemokrater, der banker i bordet. Drop flinkeskolen og kom ud i det virkelige liv. EU har en systemfejl, der åbner for udnyttelse af østeuropæiske arbejdere, mens danske lønmodtagere bliver mere og mere frustrerede. Men i stedet for at smide barnet ud med badevandet, skal vi kæmpe for at rette fejlen, og selvfølgelig skal der indføres kædeansvar i kampen mod social dumping.

Bred debat
Debatten nåede vidt omkring:
– På Vestegnen bliver vi presset på lønnen. Det er den forkerte vej. Konservative har totalt givet op, der er brug for socialdemokrater i arbejdstøjet, sagde Kathrine Alexandrowiz (A). Til det svarede Julie Broe (C):
– EU skal fokusere på grænseoverskridende problemstillinger som menneskehandel og frihandel, men ikke blande sig i ligestilling og abortspørgsmålet.

Delt ordstyring
De to partier havde delt ordstyrerhvervet mellem sig, og den konservative Steen Asgreen og socialdemokraternes Søren Wiborg var begge enige
– Det var en rigtig god aften med en livlig EU-debat. Aftenens dialog kunne sagtens konkurrere med semifinalerne i Melodi Grandprix.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top