fbpx
Det internationale på Glostrup Skole
GLOSTRUP 7. a på Skovvangskolen bryder isen og har siden sommerferien 2013 arbejdet med det internationale

Det startede med en tre dages introduktions- og ryste sammen tur til Sønderborg med en dags besøg i Tyskland, hvor klassen besøgte den danske skole i Flensborg. Dybbøl Mølle blev selvfølgelig besøgt så klassen er klar til efterårets serie der kommer på Tv om 1864.
Herefter havde klassen i efteråret 2013 besøg  i ti uger  af en kinesisk gæstelærer Momo, (hvilket der tidligere er skrevet om her i Folkebladet).
Nu arbejdes der på at få et  samarbejde i stand med forskellige europæiske lande. Projektet, hvor der skal arbejdes med forskellige kulturer og mad, er i støbeskeen. Hvis det bliver, så vil der være ti lande der i to år arbejder sammen med udgangspunkt i lokal mad med skelen til sundhed og problemer omkring overvægt.
Begge 7. klasser på Skovvangskolen er med i et samarbejde med Asmundtorp Skole i Landskrona. Hver klasse fra Hvissinge får en svensk venskabsklasse. I første omgang er det Øresund og livet i Øresund, der skal studeres. På den danske side er det Den Blå Planet og området på det lave vand ved Amager Strandpark, der skal undersøges. På den svenske side er det  øen Ven i Øresund, der udforskes, og der planlægges en overnatning sammen med de svenske venskabsklasser.
Holger Elme Nielsen, der er matematik- og naturfagslærer for klassen, har netop været på EU eTwinning Workshop i Helsinki, Finland, hvor det med udgangspunkt i klima har været geografi, der er i højsædet.

Hvad er eTwinning?
eTwinning er et samarbejde mellem skoler (klasser) i EU landene samt tilknyttede lande, det vil sige, man i alt er 39 lande i samarbejdet. På workshoppen i Helsinki deltog de nordiske- og beneluxlandene. Det lykkedes på de tre dage, workshoppen varede, at får etableret samarbejde med skoler og klasser fra de andre lande. Fra Danmark deltog fire geografilærere. De danske deltagere kom fra Sønderborg i syd, Varde i vest, Frederikssund samt Glostrup i øst.

Vejrkloge elever
7. a bliver vejrkloge, fordi de fra september 2014 til januar 2015 sammen med to hollandske, en belgisk samt en svensk klasse skal deltage i projektet ”Watch the Weather”. Al samarbejde i vejrprojektet foregår på internettet, hvor der i dag er en mangfoldighed af samarbejdsmuligheder. På workshoppen i Helsinki fik Holger kendskab til mange af de digitale samarbejdsmuligheder, der er.
Ligeledes skal 7. a besøge tre byer i tre lande og arbejde med tre tider (Vikingetiden, Middelalderen og vor tid, år 1000 år 1500 og år 2000). Byerne, der skal besøges, er Roskilde, Lund og Lübeck. Her skal der arbejdes med historie. Samfundsfag, geografi og sprog indgår selvfølgelig altid. Der skal laves sammenlignende analyser og beskrivelser om, hvorvidt der for eksempel er forskel på de tre McDonalds restauranter i de tre byer, ligesom eleverne skal arbejde med domkirker og bykernerne fra middelalderen.
Det har hele vejen igennem været klassens team af lærere, der har stået for at finde på og søge samarbejde på det internationale område.

MO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top