fbpx
Cykelløb skal styrke mennesker med psykiske vanskeligheder
Vuelta.jpg
Den 20. maj forventes det, at op mod 50 psykisk sårbare deltager i cykelløbet La Vuelta på Vestegnen. Billedet stammer fra en træningstur. Foto: Ole Schrøder.
HELE OMRÅDET Cirka 50 mennesker med psykiske vanskelig-heder ventes til start, når Vestegnen d. 20. maj lægger asfalt og stier til cykelløbet La Vuelta på Vestegnen

Cykelløbet La Vuelta på Vestegnen, der finder sted den 20. maj, er et nyt cykelløb for psykisk vanskeligt stillede.
Bag løbet står sundhedsinitiativet  Vestegnen til Skagen, Dansk Cykle Union og Dansk Arbejder Idrætsforbund, og de ønsker at  skabe rammerne for et cykelløb, hvor målgruppen er motionister, som af forskellige årsager ikke bruger de efterhånden mange motionscykelløb, som findes på Vestegnen.

Den gode stemning
– Vi håber at se mange nybegyndere, som har fået smag for at bruge cyklen som motionsven. Vi har gode erfaringer med at afholde stævner, hvor borgere med psykiske vanskeligheder møder ligestillede og mærker den gode stemning, som der opstår, når man samles til idrætsarrangementer”, siger idrætskonsulent hos DAI Lisbeth Crafack.
Der forventes cirka 50 deltagere i løbet, som også fungerer som opvarmning til løbet ”Vestegnen til Skagen – et psykelløb for sundhed” i august.

Mere end høj puls
Løbet handler om mere end at få sved på panden. Det kan forhåbentlig også spille en vigtig rolle i at få et sundere liv, fordi mennesker med psykiske vanskeligheder dør 15-20 år tidligere end resten af befolkningen. Blandt andet på grund af usund livsstil, fortæller Anja Kammacher fra Vestegnen til Skagen og uddyber:
– I vores projekt, hvor Vestegnens brugere og medarbejdere skal cykle 340 km fra Vestegnen til Skagen, arbejder vi med sundhed i bred forstand. Det handler ikke kun om at træne op til et så langt cykelløb. Det handler også om at se på blandt andet kostvaner, rygevaner og motionsvaner. Det er en af årsagerne til, at brugerne har ønsket dette cykelløb til Skagen, da det dermed giver dem en motivation for at ændre livsstil, som jo kan være svært, også for folk, der ikke har en psykisk sårbarhed, siger projektleder Anja Kammacher fra Vestegnen til Skagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top