fbpx
Brøndby Kommune efterlyser brugte bleer
BRØNDBY Børnehaven Vesterled har i ti år stik imod kommunens egne retningslinjer bedt forældre tage bleer med til børnene. Nu kan forældrene søge om godtgørelse for fejlen

– Det er helt uforståeligt for os, hvordan dette brud på vores regler har kunnet finde sted i cirka ti år, siger borgmester Ib Terp (S).
For et par uger siden indrykkede Brøndby Kommune en annonce i Folkebladet, hvor de bad forældre til nuværende og tidligere børn i børnehaven Vesterled henvende sig til pladsanvisningen. Kommunen havde nemlig opdaget, at der i Vesterled eksisterede en fejlagtig praksis, hvor forældre selv skulle tage bleer med. Også selvom de betalte for bleerne via forældrebetalingen.
At det overhovedet kunne finde sted over så mange år, beklager Ib Terp, borgmester (S):
– Da hverken den institutionsleder, der indførte kravet til forældrene, eller den daværende forvaltningsmæssige leder er ansat i kommunen længere, må vi se i øjnene, at vi ikke kommer sagen nærmere. Jeg kan kun beklage, at regelbruddet har fundet sted. Vi har fundet det rigtigst at annoncere efter forurettede forældre for bedst muligt at gøre skaden god igen.

En særlig situation
Da den forkerte praksis har stået på i så mange år, vil det ifølge borgmester Ib Terp (S) være umuligt for forældrene at følge de almindelige krav for dokumentation:
– Når man vil kræve erstatning, skal man efter retspraksis dokumentere størrelsen af kravet. Det vil i sagens natur være helt urimeligt i denne sag. Derfor har vi besluttet at give et skønsmæssigt beløb på 169 kroner per måned, hvor forældrene har medbragt bleer.

Et uklart beløb
31 forældre med tilsammen 47 børn har foreløbig meldt sig med ønske om kompensation, men da det stadig er muligt at henvende sig til kommunen, kan beløbet vokse:
– Hvor meget det beløber sig til i alt, er det selvfølgelig ikke muligt at sige allerede, men jeg vurderer, at det vil holde sig pænt under 100.000 kroner, siger borgmester Ib Terp (S)

Fakta
På www.brondby.dk/godtgørelse kan man se mere om, hvordan man kan få godtgørelse
Børnehaven Vesterled er normeret til 58 børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top