fbpx
BogartBio – en ny forening i Glostrup
IMG_3585.jpg
Søren Enemark står i spidsen for BogartBio. Foto: Glostrup Bio.
GLOSTRUP Der er stiftende generalforsamling i endnu en forening i Glostrup den 11. maj kl. 13

Mødet finder sted i Glostrup Bio, og det er naturligvis ikke tilfældigt.  Søren Enemark, der som bekendt er tidligere borgmester i Glostrup, er en af de næsten hundrede frivillige, der arbejder i Sofarækken, foreningen, der driver Glostrup Bio. Søren arbejder som operatør og har blandt andet sammen med en flok andre operatører taget initiativ til en ny forening: BogartBio, en filmklub for voksne.
Hvorfor er det en god idé at lave sådan en filmklub, Søren Enemark? Kan folk ikke bare løse billet på almindelig vis?
– Jo, og det bliver de forhåbentlig også ved med. På den måde får man jo de bedste af de helt nye film at se. Vi forestiller os at skabe et godt supplement. Vi har stor succes med Glostrup Filmklub for Børn og Unge, der for et billigt årligt abonnement viser en masse film i vintersæsonen. Det fik os til at tænke, at der måske også kunne være interesse for en tilsvarende klub for voksne, siger Søren Enemark.
I sæsonen, der går fra oktober til marts, viser biografen seks gode film for et årligt medlemskontingent. Film, man måske ikke nåede at se, da de var aktuelle i biografen – eller som man gerne vil gense.
Glostrup Bio tilstræber, at filmvisningen bliver den 3. søndag i måneden kl. 13.

Dristigt?
Er det ikke dristigt at gå i gang med at vise film, man ofte kan se i tv eller købe?
– En smule dristigt er det jo altid at starte noget nyt, siger Søren Enemark.
– Vi har imidlertid Glostrup Bio og Sofarækken i ryggen, og vi har fået en underskudsgaranti for de første to år. Derefter skal BogartBio kunne hvile i sig selv. Der er jo ingen, der skal tjene på foreningen. Det er et meget stort aktiv for os, at vi kan trække på nogle af de mange frivillige i Sofarækken.
Et andet stort aktiv er de mange fra lokalområdet, der holder af at komme i Glostrup Bio. Vi har en fantastisk sal samt det bedste og nyeste udstyr, men har også bevaret det let nostalgiske præg i den gamle biograf fra 1947. Vi ved, at folk godt kan lide at komme i biografen – ikke mindst på grund af den stemning, de mange frivillige er med til at skabe.
Efter generalforsamlingen 11. maj viser Glostrup Bio Casablanca fra 1942.
Er det den slags gamle sort/hvide film, I primært vil tage op?
– Slet ikke. Casablanca har vi valgt at vise som gratis film efter generalforsamlingen som en kærlig reference til foreningen navn. Vi forventer, at de fleste film vil være fra det seneste årti – dog mindst 1 år gamle. Vi forestiller os at årets film vælges ud fra et tema, så vi får noget samlende for filmrækken. Samtidigt vil vi naturligvis også tilstræbe at være så alsidige som muligt. Faktisk kunne vi også godt finde på at spørge medlemmerne, hvad de gerne vil se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top