fbpx
SSP advarer mod SMS-fis
COLOURBOX6303896.jpg
GLOSTRUP SSP i Glostrup gør opmærksom på, at der i øjeblikket foregår en del SMS-fis blandt de mindre børn

En del børn i Glostrup Kommune har i den seneste tid modtaget en SMS, med en skræmmende ordlyd:
”Hej! Mit navn er Cornelia. Jeg har ikke et ansigt, for jeg døde i en brand for 3 år siden. Hvis du ikke sender dette til 10 personer, kommer jeg ind på dit værelse i aften og stirrer på dig. Jeg ser ud som en seksårig pige, med rødt hår – uden ansigt! Jeg er også blevet voldtaget af en mand, så jeg har intet tøj på… Voldtægtsmanden og jeg kommer til dig hver nat. Du har 10 minutter til at sende videre til 10 forskellige. Må ikke sendes tilbage…”
SSP-koordinator i Glostrup Kommune, Lars Jonasson, har således fået flere henvendelser fra skræmte børn, samt forældre der fortæller om deres børns reaktioner på SMS-beskeden. (SSP er samarbejdet mellem Skolerne, Socialforvaltningen og Politiet.)
Lars Jonasson har talt med nogle af afsenderne af SMS-beskederne og understreger, at der ikke ligger noget ondt bag. Det er blot et kædebrev, der er kørt af sporet, lyder det fra Lars Jonasson.
– Havde det kun været blandt de større børn, så var der næppe nogen der havde reageret, men når en pige eller dreng på 6-10 år får beskeden, så kan den godt fremkalde en del frygt Det er samtidig væsentlig at gøre opmærksom på, at de eneste der tjener penge på dette kædebrev, er teleselskaberne, siger SSP-Jonas alias Lars Jonasson.

Snak med børnene
Sammenfattende opfordrer Lars Jonasson til, at forældre tager en snak med deres børn om hvad der er fornuftigt at skrive i en SMS – eller på de sociale medier – og i samme moment spørger ind til om børnene har haft uheldige oplevelser. Skulle det sidstnævnte være tilfældet, hører vi i SSP meget gerne herom, siger Lars Jonasson.
– Glostrup Kommune bruger mange ressourcer på at håndtere konflikter der har sit udspring i de sociale medier og mobiltelefoner – og der har vi brug for forældrenes hjælp.
Har dit barn for nylig haft uheldige oplevelser på internettet eller mobilen, så kontakt SSP igennem dit barns skole, SFO eller fritids

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top