fbpx
S vil have voksen på legepladser til tilsyn
VALLENSBÆK Skal børn være alene på legepladserne i institutionerne? Det spørgsmål blev debatteret ved sidste møde i Kommunalbestyrelsen

Baggrunden for denne sag er en forespørgsel, som Socialdemokraterne rettede for et par måneder siden til forvaltningen om, hvorvidt børn var alene på legepladsen i en af kommunens daginstitutioner.  Forvaltningen undersøgte sagen og kom frem til, at fem ud af kommunens ni daginstitutioner tillod at op til seks børn i alderen 5-6 år kunne lege alene uden for. Tilsynet foregik enkelte steder så gennem et vindue fra en af stuerne, udlægger Socialdemokraterne.
– I flere af de daginstitutioner, hvor børnene var uden opsyn, var det så – som Socialdemokraterne opfattede det – overhovedet ikke blevet drøftet i forældrebestyrelsen, og flere forældre var ubekendt med, at deres børn kunne lege uden for uden opsyn af en af institutionens ansatte, siger Søren Wiborg fra Socialdemokraterne.
– Det skal rettes op hurtigst muligt, så forældrene har været med i beslutningen, ligesom det skal være klart for forældrene under hvilke vilkår, de afleverer børnene i en kommunal daginstitution.
Socialdemokraterne mener, at der altid bør være en voksen ude på legepladsen, når der er børn ude og lege.

DF: K kan stå med skyld
Kenneth Kristensen Berth fra DF er enig med Wiborg, som dog ikke for konservativ støtte.
– Jeg forstår ganske enkelt ikke, at de Konservative vil være med til at tage ansvaret for, at børnehavebørn kan lege uden opsyn på daginstitutionernes legepladser. Hvis der en dag skulle ske noget, så har Konservative dermed også taget ansvaret for det uheld, sagde Berth.
– Det er op til de enkelte institutioner, hvordan man fordeler ressourcerne, også i forhold til legepladserne, siger borgmester Henrik Rasmussen fra Det Konservative Folkeparti.
– Institutionerne har helt pædagogisk bevidst valgt deres model. Nu har det fungeret godt i 50 år, så det virker som en god idé. Jo færre regler, jo bedre. Afskaf regler.

Hvad mener du?
Skriv din holdning til folkebladet@folkebladet.dk eller deltag i debatten på Facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top