fbpx
Pædagoger spiller afgørende rolle
GLOSTRUP En tredjedel af pædagogerne i de 12 stor-københavnske kommuner har et så dårligt psykisk arbejdsmiljø, at det både går ud over deres helbred og de børn og unge, I Glostrup går det bedre end i det andre kommuner

– Vi vidste godt, at mange af vores medlemmer havde ondt i arbejdsmiljøet. Men at en tredjedel pædagoger i Storkøbenhavn arbejder i, hvad de oplever som et dårligt psykisk arbejdsmiljø; at fire ud af fem har fysiske symptomer på stress, og at seks ud af 10 overvejer at skifte fag – ikke bare arbejdsplads, men fag – ryster os, siger Michael Egelund, formand i BUPL Storkøbenhavn om resultaterne af den undersøgelse af pædagogernes psykiske arbejdsmiljø.
Undersøgelsen peger dog på, at færre pædagoger i Glostrup end gennemsnittet i Storkøbenhavn vurderer, at de har et dårligt psykisk arbejdsmiljø.
– I Glostrup lægger vi stor vægt på, at både pædagogerne og de andre medarbejdere i vores dagtilbud og institutioner er glade for deres arbejde, siger Lene Magnussen, direktør i Glostrup Kommune.
– De spiller jo en afgørende rolle for vores børns trivsel. Det er kun cirka hver fjerde af BUPL’s egne medlemmer, der har svaret på undersøgelsen, men selvfølgelig tager vi den alvorlig. I Glostrup har vi da også valgt at opnormere på daginstitutionsområdet. Vi har altså ansat flere pædagoger, så der er flere uddannede hænder til at løfte opgaverne i det daglige. Vi laver samtidig også vores egne trivselsmålinger, som vi løbende følger op på. Og vi er naturligvis også åbne for at samarbejde med BUPL om at finde løsninger, der kan være med til at styrke arbejdsmiljøet for pædagogerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top