fbpx
Nykredit i Glostrup går efter solskinnet
GLOSTRUP Når solen skinner lyser lamperne hos Nykredit i Glostrup

I Nykredits nye lokaler på Hovedvejen 10 i Glostrup tager man nu solen til hjælp, når der skal lys i lamperne. Men det er også for at være med til at skabe et bedre klima for alle med direkte reduktioner i udledningen af CO2.
På taget af det nye center er der installeret 76 solcellepaneler på samlet 124 kvadratmeter. De er en del af Nykredits Klima- og miljøstrategi frem mod 2020 om at reducere Nykredits totale CO₂-udledning med 65 pct. Faktisk kommer de til at producere elektricitet svarende til omkring 3,5 husstandes årlige elforbrug. – Jeg synes, det er spændende at være med til at realisere Nykredits Klima- og miljøstrategi med solcellerne på taget. Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at gøre noget for klimaet, og med solcellerne kan vi bidrage med noget af det, siger centerdirektør Lars Asmussen.

Bygningskrav
Bygningen er sat i stand op til Nykredits indflytning, og er blevet optimeret, så den opfylder de nyeste bygningskrav. Nykredit har også valgt at etablere dagslysstyring og bevægelsesfølere på belysningen. Endvidere er der automatisk udvendig solafskærmning, som reducerer varmepåvirkningen og dermed kølebehovet.
I løbet af 2014 går centret fra naturgas til fjernvarme, som både er grønnere og sparer en del på energiregningen.
Solcellerne på taget reducerer CO2-udledningen med 5,4 tons om året og sænker den årlige udgift til strøm gevaldigt. Centeret i Glostrup er et i en række af Nykredit centre, der får sat solcellepaneler på taget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top