fbpx
Minkavler: – Minkene har det bedre, end mange folk tror
GLOSTRUP Ifølge danske minkavlere bliver mink i Danmark behandlet bedre end mange folk går og tror, de får eksempelvis rent vand og ordentligt foder

Vi har været en tur til Kopenhagen Fur, hvor vi har interviewet nogle minkavlere om, hvordan de passer og behandler deres mink.
Kopenhagen Fur er en andelsvirksomhed. I alt producerer firmaet 17,5 millioner skind om året.
Ligesom alle andre dyr som eksempelvis hunde og katte, skal man behandle mink, så den vil få et godt liv, inden den bliver lavet til en pels. Det er nødvendigt for en mink, at den har rent vand og foder. Deres foder består af en blanding af fisk, kød, kyllingeaffald, korn og kartofler.
Hvis en mink bliver fugtig, kan den risikere at blive syg, og hvis den har en tør snude, betyder det, at den ikke har det godt.
Skulle det ske, at en mink bliver bidt, er det forskelligt, hvad minkavlere gør ved det.
Nogle vælger at give dem penicillin, mens andre hellere vil aflive minken, hvis det er slemt, eksempelvis hvis bidet er større end en to-krone,så afliver nogle minkavlere minken.
Måden, de afliver dem på, er at avlerne har en kasse fyldt med CO2. Der kommer minken ned og dør næsten med det samme, uden de kan mærke det. Hvis den ikke skal aflives, bruger de penicillin eller penicillinpuder.
Man kan også smøre hjortetaksalt på dem, så de andre ikke vil bide dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top