fbpx
Jubii – jeg skal i skole!
GLOSTRUP Torsdag aften havde Glostrup Bibliotek besøg af Jytte Sidelmann omkring emnet ”skolestart”

Tilhørerne, som var forældre med børn, som skal begynde i skole efter sommerferien, fik et sprudlende oplæg, hvor Jytte trak på sin erfaring som børnehaveklasseleder gennem 40 år.
Hun kom med en masse gode og konkrete råd til, hvordan forældrene kan hjælpe deres børn med at få en god skolestart. En af hendes gode pointer var, at det vigtigste for at børn kan lære er, at der er ro i klassen. Det kan forældre bidrage til ved at lære børnene at lytte. En god øvelse derhjemme er at prøve at skabe ro ved middagsbordet. Alle kan skiftes til at tale, og på den måde bliver børnene bedre til at lytte og være stille også.
I forhold til det faglige kan forældrene hjælpe børnene ved at gøre tal og bogstaver til en del af hverdagen med små lege og ”bogstavjagter”. Og så skal forældrene læse for barnet hver dag! Jytte gav udtryk for, at forældre er en ressource og fantastisk medspiller, hvis de går positivt ind i samarbejdet (uanset om de har haft dårlige oplevelser fra deres egen skolegang).
Man kan læse mange flere gode råd i Jytte Sidelmanns bog ”Godt begyndt – hjælp dit barn til den bedste skolestart” (2013).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top